Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám problém, jako začínajímu podnikateli se stala osudnou celosvětová krize. Drobné dluhy jsou na světě. I když je splácím jak jen můžu, chci předejít případným potížím s exekucí.
Mám trvalé bydliště u rodičů, kde již nebydlím a nemám tam ani žádný majetek, nechci aby jakkoliv i oni trpěli celostvětovou krizí. Proto chci odhlásit trvalé bydliště a dát si ho na úřad bod č.1. Bod 2. žádný movitý a nemovitý najetek nemám, a jde se nějakým způsobem vzdát drobného vybavení domácnosti ve prospěch manželky?
Živnost je odhlášená a lze jí dodatečně nahlásit na jinou adresu?
Nechci tu lhát a psát nepravdivé příběhy o 3. osobě (syn, atp), je to konkrétně můj problém. Úřady jednají ve prospěch obce nikoli ve prospěch občanů, proto mi nepřijde vhodné jít s tímto příběhem na úřad. U rodičů mě napadlo soudní vystěhování, ale nepřipadají v úvahu sousedské vývpovědi, že už tam nebydlím.
Za každou radu budu vděčný.
Petr
Dobrý den,tak jde to několika způsoby -na všechny věci udělat darovací smlouvu,to jako že jste je daroval rodičům a nebo odhlášení z trvalého bydliště na uřad ve vašem městě to budete muset na uřad a zažádat tam o trvalé bydliště,ale s tím že vás tam rodiče nechtějí z nějakého důvodu a budou tam muset jít s vámi .Myslím že to ale trvá delší dobu cca 3 měsíce.Přeji ať se to v dobré obrátí a nevěšte hlavu každý je zadlužen ...i stát
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.