Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vím že do Vánoc jsou ještě dva měsíce... ale potřebuji poradit s vánočním stromkem.
Od loňska mám vlastní dům, proto jsem začal mít nastarosti stromek vůbec poprvé.
Loni na Vánoce jsem pořídil klasický smrk ztepilý. A zatím počímám že jej budeme mít i letos.
Stromek byl zespodu namočený v misce s vodou. A vydržel bohužel jenom jeden měsíc, pak začal opadávat.
Pamatuji si, že jedni sousedé v místě kde jsem dřív žil, mívali vánoční stromek 3 měsíce. Nebyl to umělý stromek. Byl jsem kdysi i o Vánocích kdysi u nich... ale nenapadlo se mě ani zeptat jak je možné že jim to tak dlouho vydrží.
Já přemýšlím jestli do toho stromku zespodu nezasekli malý štěp a dali do něj třeba nějaké hnojivo v tabletě, které by stromku dodávalo ještě živiny a tím se prodloužil jeho život.?
Zvažuji jak se zařídit na letošní svátky. Vánoce mám moc rád, a nejraději bych měl stromek klidně i ty 3 měsíce.
Zvažuji jestli nepořídit i umělý stromek. Moc se mi do toho nechce. Bojím se nevěryhodnosti zeleného umělého jehličí a taky nevoní jako skutečný stromek. Umělý stromek jsme nikdy neměli... a nevím jestli by to bylo pro mě to pravé. Aby i ty vánoce pak nebyli takové... umělé.
Existují i živé stromky v květináči - ty se ale smí nechávat v interiéru jen max. 2 týdny takže to je oničem.
Prosím o rady : )
Děkuji
U mých rodičů byl vánoční stromek pěstován v květinači byl sice v kuchyni kuli vlhkosti ale byl doma 3 měsíce,pak byl vystěhován na zahradu a před vanoci se vrátil Tak se to prostikovalo 5 let a pak šel do lesa Vyděl jsem řezaní stromek v květinací (ale to jsem nemyslel ja myslím celoul rostlinu
Vánoční stromek má být do Tří králů, jedna moje teta má stromeček do března a kdyby letos nepřišla moje vnučka a nezatřepala si měla by ho nejspíš do léta. Každý rok má borovici a vodu ji nedává. Je to o tom jak stromek bude kvalitní, kdy bude uřezaný, letos kamarádka nařezala jedlové chvojí na věnec a než ho dala na hrob tak opadal a musí dělat jiný, myslela bych, že strom něměl dost vláhy když rostl. Snažte se aby ten váš byl uřezaný co nejpozděj, tak 14 dní předtím než ho dáte do teplé místnosti a na smrček zapoměňte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.