Nejste přihlášen/a.
U kombinované lednice (dole mrazák) začal zamrzat otvůrek pro odvod kondenzované vody ze stěn chladničky... Je to asi tak týden...
Lednice je spuštěna na termostatu v poloze -1-, tedy na minimum. Máte někdo zkušenost vlastní? Opravář přes telefon nevěděl, má to k nám na chalupu daleko. Je možné, že už je pro lednici chladno, v místnosti je nyní kolem 11°C a na zimu ji stejně vyřadíme z provozu, držíme toliko teplotu, aby nepopraskala voda. Díky za nějaký smysluplný poznatek. Jos
Prvně bych ověřil, že termostat fuguje. Takže dát do spodního šuplíku dvířek teploměr. Teplota by tuším měla být mezi 5..10 st. Bylo by dobré říct, jetli je lenice plná, nebo ne a jestli ji pravidelně vytíráte a čistíte.
Předně děkuji, že se nedomníváte, že máme v lednici bordýlek jako pani nahoře. Teploměr v lednici ukazuje ca 6°C.
Přes noc byla lednice vyplá, dveře otevřené - v místnosti (na chalupě) je ca 12°C. Led se tvořil už ve žlábku u otvoru, na té kratší straně. Mechanicky, ale jemně jsem ještě večer odstanil led ze žlábku a do rána povolila i zátka v trubičce. Kápl jsem tam trochu teplé vody, otvor se uvolnil. Potom jsem trubičku protáhl plastovou tyčkou a trochu jsem ji profoukl fénem. Je docela možné, že se uvolnil kousek ledu ze stěny a sjel do trubičky, kde narosl.
Z termostatu jsem tedy blázen, mám stále za to, že lednice jede na nejnižší stupeň, nejmenší výkon. Na zimu bude stejně odstavená až do jara...
Takže dík, uvidíme... JK
Já si nemyslím, že vás paní podezřívala z bordýlku . Někdy stačí málo, vlhkem se sloupne cenovka z potraviny a už jede po zadní stěně. Jen jsem prostě předpokládal, že když technicky píšící chlap napíše led, tak nemusím pochybovat o tom, že se jedná o led.
Vyzkoušejte ještě jednu věc, stává se, že sednou dvířka lednice a přestane vypínat to vnitřní světýlko. Lednice pak musí chladit navíc 15W tepla od žárovičky a musí mnohem víc mrazit. Nemusí to dělat po každém zavření, záleží, jak si to zrovna sedne, nebo co je ve dveřích . Poznáte to tak, že otevřte lednici a plasty kolem žárovky jsou teplé. Nebo pomalinku dovírejte dveře a kontrolujte, že světlo zhasíná, i když např. budete tlačit dveře trochu dolů, či do stran.
Tak už jsem tu... Candy 2550E... a je v provozu 5 let, a na stupeň 1... V návodu píší o termostatu, je to asi skrytý test inteligence, že pokud je teplota v místnosti velmi vysoká, může spotřebič pracovat nepřetržitě, V takovém případě nastavte ovladač do polohy 1-2. Jinde se píše, ať už je termostat nastavený na jakýkoliv stupeň, na mrazák to nemá vliv, ten jede podle svého režimu...
Tak nevím, jako bych koupil cedník a on tekl...
Víte naprosto jistě, že je kanálek zamrzlý? Že je tam led? Určitě? Kanálky se totiž průběžně ucpávají všem. V odpadní vodě jsou občas drobky a po stěnách kanálku narostou houby a plísně. Je potřeba čas od času kanálek prošťouchnout. Já jsem k lednici dostala takovou věc, kterou jsem ztratila. Takže čistím brčkem na pití. Je měké, nic neprorazí, dovnitř se nabere ten šurvajs. Zkuste to také
Odtokový otvor nemůže být zamrzlý v době, kdy je na zadní stěně tekutá voda. Je ucpaný, jak píší výše. Stačí, aby se o zadní stěnu opřel papír, ve kterém máte zabalený salám. Přimrzne, vy salám vyndáte a ani si nevšimnete přimrzlého růžku papíru, který zůstal na zadní stěně. Až zadní stěna rozmrzne, steče voda s papírkem do žlábku a papírek ucpe dírku.
Někdy stačí jen nečistoty a ve žlábku začne bujet život. A bakteriální sliz ucpe otvor.
Prošťouchněte dírku a žlábek vytřete vodou se Savem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.