Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chystám se na výstavbu podkroví a chtěl bych se optat kolik cm vaty je potřeba + jak se případně ukončujě přechod mezi zdivem a střechou viz přiložený obrázek. Dále bych se chtěl optat jak ideálně zabránit v létě pronikání tepla - dá se použít hliníková fólie? A poslední otázka jaký ideálně použít materiál na zakrytí krovů - bude stačit vyrovnání krovů fošnami a na to hodit OSB desky nebo je lepší použít sádrokarton (jedná se mi hlavně o to aby to moc nepraskalo)
Předem díky moc za případné rady
nofear,
dle dvou fotek nelze udělat vhodný návrh.
Jen co vidím. Dolní část půlštoku je z plných cihel, zřejmě se bude zateplovat objekt zvenku. Nad vyzdívkou z porobetonu je třeba použít kvalitnější vatu, navrhuji Isover UNI s nízkou lambdou. Pak budete pokračovat mezi kleštinami a pod kleštinami. Síla izolace by se měla pohybovat 24-30cm.
Pak kvalitní parozábrana a sádrokarton.
Krovy se nevyrovnávají fošnou, ale závěsy. OSB desky není to nejvhodnější a nejlevnější. navíc pak povrch OSB desky..
doplněno 22.10.13 21:36:noefeare,
asi by bylo vhodné se spojit on line,. páč 16 cm se dávalo před 10-12 lety
dneska se dává 24-40cm.
Jelikož máte kontaktní folii, může se vata dát až k folii. I když vlasně nevím jaká je krytina a zdali jsou kontralatě..
doplněno 23.10.13 17:28:ICQ 55180641,
tel. 603902651
vše najde vyhledavač..
Dům se bude určitě zateplovat z venku... Co se týče té vaty mezi krovy - není to nějak moc ( bylo mi řečeno že ideál je 16 - 20cm, jdem mi o to že krov má cca. 14cm, takže by se to muselo hodně nastavit) Jinak tu vatu nacpat až na difůzní fólii - nikde nenechávat žádné mezery ( zase mi bylo řečeno, že je dobré nechat mezi folií a vatou mezeru aby to nevlhlo) Sádrokarton a závěsy jsou jasná klasika, ale ty OSB desky mi doporučili střechaři, že je to lepší jak sádrokarton - proto jsem chtěl zjistit výhody a zdali to vůbec někdo používá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.