Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
obracim se s prosbou o radu. V rodinnem domku nam pred rokem a pul montovali nove dychovane dvere Korco.
Minuly tyden se stala neprijemna vec: bouchla jsem dverma a praskla nam zaruben v miste kovani. Tak nejak to vypada: oi42.tinypic.com/... Chci podotknout, ze to nebyla zadna silena rana. Az tolik sily nemam. Nicmene jsem uznala, ze jsem idiot, a tak jsem psala predejci mail i s fotkou, kde jsem narovinu rekla, ze jsem s dvermi bouchla a zeptala jsem se kolik by stala oprava.
O vikendu jsem uklizela a utirala jsem i dvere a takto jsem zjistila, ze mame miniaturni prasklinky na temer 50% dveri a vsechny ve stejnem miste na zarubni u kovani. Pritom na dverich do pracovny to bylo nejvic a paradoxne ty dvere jsou nejmene pouzivane, mame tam totiz zarazku, aby byly neustale otevrene (jsou asi spatne vyvazene a zaviraji se). Co bych jeste chtela podotknout je to, ze se u nas dvermi netriska, jsem momentalne v jinem stavu ovladanym hormonami, a ty teda zafungovaly spolehlve. Nicmene v lete se parkrat stalo, ze byly otevrene dvere do zahrady v obyvaku a nekdo otevrel vchodovy dvere a kvuli pruvanu dvere parkrat asi praskly. Nevim zda to byly tyto postizene, nebo dvere z obyvaku do chodby. To si nepamatuji.
Pokusila jsem se zachazeni se dvermi popsat co nejpresneji a myslim, ze se mi to docela povedlo. Ale konec koncu i dyhovane dvere by mely neco vydrzet a mely by byt na lecos staveny, ne?
Rada bych se Vas ted zeptala na nazor, zda si myslite, ze to pujde vyreklamovat? Mam na mysli, hlavne ty male prasklinky, ale taky zda mam zkusit i tu velkou prasklinu, protoze dle naseho nazoru to, ze jsem razne zavrela dvere jen zhorsilo uz tak spatny technicky stav zarubne.
Dekuji za vase nazory.
P.S. poskozene dvere jsou z 1/3 prosklene, taky si myslim, ze pokud by to byla rana, ktera by mela poskodit dvere, tak by je primarne vysklila.
Odkaz mi nefunguje,zárubeň je futro.Pokud toto praskne,třeba i v případě bouchnutí dveřmi,pak nejsou v pořádku.Měly by se reklamovat.
JABRAKA
Mame rekupiracni system, takze vlhkost je spis mensi, nez by se nam libila. Mam dojem ze idealni vlhkost je mezi 45 a 60 % a kdyz jsme to resili tak jsme meli nejak kolem 43%. Je to pro ty dvere dobre nebo spatne?
43procent je pro dvere ideal.Reklamovat co nejdrive.Mame asi stejny dekor dveri jako vy,ale jiny vyrobce.S dvermi mi sem tam bouchne pruvan pri vetrani.Je to pekna rana zatrepe se i zed 15cm.Nic nepraska
dekuji vsem za nazory, psala jsem mail prodejci a dnes mu b udu posilat fotografie.
a budu narokovat i reklamaci poskozenych dveri.
dam vedet jak to dopadlo, prodejce je velice vstricny pan, ovsem uvidime co na to vyrobce.
proč řešíte výrobce? s výrobcem vy nemáte nis společného. právní vztah, na základě kupní smlouvy, máte s prodejcem
Dobrý den a kdo Vám je montoval?Nějak se mi nezdá že by to dle fota bylo způsobeno jen bouchnutím.Materiál bude asi zřejmně dtd a olepená dýhou,nebo se to děá i z mdf.Pokud by to byla spárovka,laťovka,neprasklo by to tak. Ani nevím nejde mi do hlavy jak to mohlo takhle prdnout,i když bouchnu dveřmi,střelka je na té straně zešikmená a zapadne do protiplechu a dveře prásknou celou plochou hrany i plochou ve falcu.Múže být závada a problém v tom místě kde je protilech,že se tam tím vyfrézováním zeslabila struktura obložky .Reklamoval bych i ty dveře které se sami zavírají,pokud vám to montovala firma.
Upřímně můj názor,že se bude těžko reklamovat.Výrobce se bude cukat.
doplněno 22.10.13 16:14:Bude se ohánět nesprávným používáním,nebo neodbornou montáží atd.
Obložek jsem v minulém zaměstnání vyrobil více než by bylo zdrávo,tak vím jak se vyrábějí i z čeho.
Manzel mi to musel ukazat proc to takhe prasklo, ja jsem to taky vubec nechapala. Bylo to zhruba tak: bouchla jsem dvermi, ty se zavrely, a nasledoval zpetny naraz (odrazily se, byt zaklaply), a prave protoze zaklaply ale odrazily se, tak zapadka se odrazila a zatlacila zpet (smerem ke mne) na kovani, ktere je upevnene na sroubku, sroubek zalacil na futra taky smerem ke mne a evidentne hnul s vnitrkem.
Asi tak nejak to bylo.
Montaz provadela brneniskou firmou SPID (Lukas Tesar) se sidlem v M-palaci. Na jeji obranu teda musim rict, ze pan ktery nam dvere montoval byl moc sikovny, vsechny dvere se krasne zaviraji, neklepaji pritom, vsechno se dobre dovira, par let zpatky nam montovala dvere firma myslim z Bluciny a to byl horor.
No tak to musela být pěkná prda když se zpětně odrazily a urthly protiplech.No nic ve zlém,ale tohle se bude těžko reklamovat.Tyto obložkové zárubně se vyrábějí z výše zmiňované mdf,či dtd,tělo zárubně je 22 mm silná dtd,která se olepí dýhou či folií,vyfrezuje se drážka z každé strany a do drážky se zasune obložka. Z jedné strany je pevná a druhá se naklepne až při montáži.Do té obložky se vyfrezuje drážka pro protiplech.
Já osobně kdybych takto viděl ty dveře,řekl bych že se děti přetlačovaly a prdlo to.Nebo že někdo silně potáhl za zavřené dveře či nedotlačil kliku a otevřel.Nicméně neříkám že to takto bylo.Ale pokud máte všude praskliny a není to jen lak na dýze,tak reklamujte. Někde je chyba.
Máte pravdu ty obložky se,alespoň za mého působení vyráběly z 16 mm dtd,mdf,na ni se přilepil 5mm smrkopol buďto natupo v olepovačce či na falc.Pak se udělá R3 či R5 a olepí se dýhou.Před x lety to byl boom,nestíhali jsme vyrábět,jelo to u nás i v okolních státech.
v případě opravy se sešrábne silikon či akrylový tmel okolo obložky a stěny a vytáhne se se zárubně a vsadí se nová.
Jo sa58 ten uměl kopnout.
Dekuji za vase reakce, nektere me docela hodne pobavily Kazdopadne musim rict, ze se to opravdu stalo tak, ze jsem bouchla dverma manzelovi pred nosem. Nemam ve zvyku mlatit dverma, ale tehotenske hormony se bohuzel projevily v dost nevhodny okamzik. V teto diskuzi jsem se opravdu snazila popsat situaci co nejpresneji, u prispevatelu prece dvere reklamovat nechci, chtela jsem se dozvedet nezavisly nazor a zjistit jake mam sance na uspech. Jak to tak ctu tak asi mizerne.
V prvni chvili me to ani nenapadlo reklamovat. to me napadlo az ve chvili kdy jsem uklizela a vsimla si nenapadneho poskozeni i na dalsich 5 dverich. V tu chvili me napadlo, ze neco asi nebude v poradku, protoze mi hlava nebere jak se TOTO mohlo stat pri bouchnuti dvermi, taky musim rict, ze "zaviraci uhel" byl cca 45 stupnu, nebylo to tak ze bych praskla zcela otevrenymi dvermi, takze ta sila az tak velka nebyla.. bylo to spis na zvukovy efekt :D (bohuzel se povedel nejen zvukovy).
Pro zajimavost prikaldam obrazky dalsich poskozenych oblozek, keteryma se nebouchalo (mozna u tech obyvakovych kvuli pruvanu = to jsou ty s prasklinou podel zahybu.)
Dveře, okna, schody je chléb můj vezdejší. Pravda, zásadně všechno z masívu a ne z dřevotřísky jak je tento případ.
Nějak mě nejde do hlavy, jak by se tohle mohlo stát při bouchnutí dveří. To by se muselo všechno nějak hnout. Zdi máš z cihel a nebo sádrokarton?
Na druhou stranu je fakt, že dřevotříska nevydrží takřka nic. Být to klasický masív, tak se to nemůže stát.
zdi jsou cementopiskove tvarnice, zbytek oblozky neni vubez poskozen, ani dvere a to jsou z 1/3 prosklene... logicke vysvetleni manzela jsem pochopila jak se to stalo, ale i tak mi to hlava nevere.
Souhlasim, zlaty masiv.
A je to dýha?Podle těch detailů co jste poslala to nevypadá,spíše na folii. i to se mi nelíbí jak je zapuštěný protiplech,je to jakési oškubané.Dýha by to podržela,folie prdne jakoby nic.
doplněno 23.10.13 16:12:Netmelil bych ani nic jiného,ale vyměnil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.