Nejste přihlášen/a.
Zdravím, rekonstrujuji rd z roku 1936, chci automatický kotel a řeším komín. Hodně lidé na internetu si stěžuje že pořídili automat a že se jim v tom špatně topilo a pomohlo vyvložkování. Řikal jsem si že tomuto problébu předejdu a nechám komín vyvložkovat. Ale po kalkulacích kominíku mám chuť od toho upustit délka komínu ze sklepa až nad střech je cca 11metru + komin z podkroví cca 6metru ten bude na krb/krboví vložka/kamna ještě nevím. no a cena cca 39tisíc
pak se ozvala tato firma vlozkovanifrezovani.cz/... že to udělají a cenová nabídka je skoro poloviční. Jak si mám ověřit že to není nějaký podvodník který mi dá levej štmpl o certifikaci apod. na svazu kominíku jsem ho nenašel...
A vůbec ten důvod proč jsem píšu. Musí se komín vložkovat kvůli kolaudaci? komín je zděný - není tam žádná vložka.
Byl jsem na tom podobně, ale abych dal za opravu komína, kterému vlatně nic není víc než co stál kotel, tak jsem se na to vys... Kotel jsem zapojil, komín táhne v pohodě a kominík mi dal razítko o provedené kontrole. Samozdřejmě pokud by problém s tahem, nebo s něčím jiným byl, musel bych přistoupit k vložkování. Na Vašem místě bych to nejdřív zkusil.
Pro automatický kotel je vyvložkování vždycky výhodou, i když povinné není. Ale ta firma vypadá rozumně, má pobočku i v našem konci světa ( plzeňsko) a stížnosti jsem neslyšel. Podívejte se i na tuhle stránku kominictviolomouc.cz/...
Komín je třeba vložkovat pouze v případě, že je spalinová cesta poškozená. To se může projevovat například špatným tahem nebo různými dehtovými "mapami"na stěně komína (dehet prosakuje prasklou vložkou).
Pokud si komín necháte vyčistit a kotel dobře táhne, není vložkování nutné.
Nevím odkud jste ale kdyby jste byl náhodou někde z okolí Prahy, doporučuji komini/....
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.