Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může požadovat náhradní bydlení - bydlí u mě

Od: sjaj odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, prosím poradte, jsem 7 let s přítelem není druh, bydlí u mne v bytě ,který mám v osobním vlastnictví 2 roky( předtím obecní byt,) nyní chci aby se odstěhoval, vyhrožuje mi právníkem, že mu budu hledat bydlení , vyplácet a další. Co můžu čekat. Díky moc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zuzee*
hodnocení

0x

Myslím že vyhrožovat si může jak chce, pokud nemá k tomu bytu žádný vztah (vlastnický podíl) nemůže dělat nic, a to i v případě že má u Vás trvalý pobyt.

I kdyby měl smlouvu o podnájmu, tak by měl popř. 3 měs. výpovědní lhůtu a tradá...

Ubvažujte to by přece každý koho vyhodí z pronájmu, podnájmu mohl požadovat náhradní bydlení.

Náhradní bydlení požadovat jde, ale za určitých podmínek, a to se Vás určitě netýká. Prostě přítel jen vyhrožuje.

At Vám to dobře dopadne.

hodnocení

0x

Připravte se na PEKLO, ale nebojte se čerti neexistují. Klidně ho vyhoďte, ať táhne jinam. S právníkem jen straší.

martini*
hodnocení

0x

Nemá žádný důvod k bydlení, měl jen vás souhlas, který už nemá. Před svědkem mu předejte papír, kde napíšete, že už nemá váš souhlas v bytě bydlet, mějte to okopírované a pokud se neodstěhuje, podejte žalobu na vyklizení bytu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]