Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím poradte, jsem 7 let s přítelem není druh, bydlí u mne v bytě ,který mám v osobním vlastnictví 2 roky( předtím obecní byt,) nyní chci aby se odstěhoval, vyhrožuje mi právníkem, že mu budu hledat bydlení , vyplácet a další. Co můžu čekat. Díky moc
Myslím že vyhrožovat si může jak chce, pokud nemá k tomu bytu žádný vztah (vlastnický podíl) nemůže dělat nic, a to i v případě že má u Vás trvalý pobyt.
I kdyby měl smlouvu o podnájmu, tak by měl popř. 3 měs. výpovědní lhůtu a tradá...
Ubvažujte to by přece každý koho vyhodí z pronájmu, podnájmu mohl požadovat náhradní bydlení.
Náhradní bydlení požadovat jde, ale za určitých podmínek, a to se Vás určitě netýká. Prostě přítel jen vyhrožuje.
At Vám to dobře dopadne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.