Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohřívač napojen na pancéřovky

Od: davidos* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,mám dotaz...před půl rokem jsme koupili dům..je tu průtokový ohřívač elektrický 21Kw...teď jsme zjistil ,že na spirále měděný teče... Mám dotaz...voda z ohřívače jde do hadiček "černých " něco jako bílý na záchod co se dávají na vodu...a né do plastu..Nevím proč to tak majitel udělal když dělal vodu do plastu...vadí to nějak? Teď zvažuji jestli koupit nový ohřívač nebo bojler..Ale u bojleru mám strach,protože by se věšel na 15 cm zeď :( díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

2x

člověče máte v tom domě něco bez průseru? Bojler dejte takový co stojí na zemi a napojte ho nejen na elekriku, ale i na ten váš kotel. tak budete elekřinu spotřebovávat jen v mimotopném období.

A to tento: dzd.cz/...

nebo tento: dzd.cz/...

spolu s tělesem: dzd.cz/...

doplněno 21.10.13 12:46:

poslal jsem vám SZ.

davidos*
hodnocení

Člověče...to je těžký...člověk koupí dům za 1,5 mil. a myslí si ,že pohoda po rekonstrukci...elektriky,vody atd..A opak je pravdou...viz moje otázky tu...:(

davidos*
hodnocení

Díky za nabídku "nevím jak poslat SZ píši sem "ale není teď už dost financí na cokoliv jiného i zaplatit pohled projektanta...po úvahách s ženou a rada po telefonu s vodákem ,jsem na cca 3-5 let koupil nový průtokáč přímo tento topeni-koupelny.eu/... je to český výrobek a prý oprava a náhradní díly levnější než němci ...za těch 5 let to nějak budem řešit tím kombi bojlerem,protože zvažuji udělat nový komín na zahradě v kůlně na uhlí a kotel vyvést ven...a koupit "snad"automat...a pak tam napojit přes zeď do koupelny nový bojler...

kjanik112*
hodnocení

0x

Jestli jde o únosnost, nemějte obavy, klasická příčka z dutých cihel dvouděráků na cementové maltě (celkové tloušťka 10 cm, hravě unesla boiler 200 litrů. Takže zeď 15 cihlová musí stačit.

kos

No s tím si dovoluji ne tak moc souhlasit.Zvlášt u starých domů,kde jsou cihly často spojované pískem a ne kvalitní maltou!Např. znám domek z roku 1935 a je stavěný takovou maltou,nebo blátem,že se ve spáře mezi cihlou nemá šanci držet ani plastová hmoždinka.Sype se to jako písek.15cm zed bych v každém případě provrtal turch aby svorník prošel zdí a oba konce svorníku utáhnout matkama.Jistota je jistota.Když 100 kilový bojler spadne na člověka,jde o život.A může spanout třeba až za 5 let

hop®
hodnocení

0x

Jen poznámka: elektrické průtokáče se dělají spíše beztlakové se speciální baterií, pak je prakticky jedno jak je ohřívač k baterii připojen, v hadičkách je minimální tlak a jen ve chvíli kdy pustíte teplou vodu...

davidos*
hodnocení

To je možné,ale když tu byl známý co dělá vodu divil se ,kterej debil to tu dělal...proto se raději ZDE ptám ...a baterie u vany je obyčejná...jako u sprcháče a umyvadla..průtokáč tu je starý Siemens a vevnitř měděná spirála...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]