Dobrý den. Kdo mi poradí? Vrtá mi hlavou, jaký postup je dle normy? Když se vybetonuje železobetonový podklad na položení dlažby. A potom se do toho podkladu prořeže dilatační spára, tak následovně položené dlaždice musí být položené tak, aby spára mezi dlaždicemi byla přesně na prořezané dilatační spáře v betonu? Nebo může být prořezána dilatační spára v betonu pod dlaždicemi? Prasknou tak dlaždice nebo ne? Nebo se odlepí? Nebo se nestane nic? Děkuji.
do spáry se dá lišta a obloží se to k ní. Lišta je vydět až někdy půjdete po kauflandu tak se jukněte na podlahu. detalon.cz/...
magic62*
Moc děkuji za odpověď a návod. Ale stejně jsem to nepochopil. Já budu mít dlažbu lepenou lepidlem na betonový podklad. A nikde jsem nenašel, jak a zdali má být ta dilatace přes dlažbu, lepidlo a do podkladního betonu? Jak hluboko do podkladního betonu a jak se to udělá? Po nalepení dlažby se asi prořezáním poškodí dlažba, možná i izolace pod betonem a prořežou se i kari sítě? Tak nevím.
magic62*
Návod na zpracování.
Profil se přizpůsobí konstrukční výšce případným nasazením prodlužovacích dílů (-MPV).
Profil se přiloží k okraji hotového pole dlažeb tak, aby povrch lícoval. Profil je nutné po stranách položit celoplošně do vrstvy malty.
Přiléhající pole se celoplošně zplna uloží do maltového lože k profilu tak, aby jejich povrchy lícovaly.
Zbývající prostor spár mezi profilem a dlažbou se vyplní spárovací hmotou.
pfpetr*
napiš co konkrétně řešíš a proč chceš dávat dilatační lišty?
Ano, spára mezi dlaždicemi musí lícovat s dilatační spárou. Dle mé zkušenosti lišta není třeba, jen je nutné tuto spáru nevyplňovat běžnou spárovačkou, nýbrž pružným tmelem. Já to mám dělaný silikonem v barvě okolní spárovačky a je to OK.
doplněno 21.10.13 00:27:
Když se při pokládání dlažby vymýšlí jak na to, bere se většinou dilatace jako výchozí základna a od něj se začíná na jednu i druhou stranu pokládat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.