Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Demontáž ventilu z plastové trubky

Od: modus01 odpovědí: 6 změna:

Potřebuji poradit, jak demontovat ventil z plastové trubky. Řešil se tady v poradně už případ, kdy jako těsnění bylo použito konopí, v mém případě byla ale použita teflonová páska. Zkoušel jsem to docela velkou silou, ale nejde to. Jedním hasákem držím trubky, druhým protisměrně pokouším otočit. Obávám se zabrat více, aby nerupla trubka ve zdi. Jak na to? Půjde to vůbec?

Obrázek nejde vložit sem, tak posílám odkaz:

modus01.sweb.cz/...

Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

0x

Točíte proti směru hodinových ručiček? S teflonem to jde obvykle snadno.

doplněno 19.10.13 18:30:

Prostě zaberte. Když to praskne tak vybourat kousek a navařit novou nastěnku.

modus01
hodnocení

Ano, točím proti směru hodinových ručiček (vlevo).

fribble*
hodnocení

0x

Ze zdi kouká tzv. nástěnka, ta vydrží dost (má zatavený kovový závit). Podržet u zdi hasákem a proti směru hod. ručiček zabrat hasákem. Pokud se plast neprotočí, nic nehrozí.

edge*
hodnocení

0x

Ono to je nejspíš utěsněný né páskou ale teflonovou nití, ta po čase trošku zatuhne a tím i lépe spoj utěsní. Já bych se nebál zabrat ;)

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jsem si myslel, že ta nástěnka má na sobě dvě oka pro šrouby k uchycení na zeď. Tohle mi připadá spíš jako vnitřní, asi půl coulový zástřik.

hodnocení

0x

Zabrat.

Jeden drží zástřik, druhý povoluje kohout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]