Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení stropu

Od: duha* odpovědí: 5 změna:

chtěl bych zateplit strop ale z místnosti ne podlahu nad místností něčím takovým jako je stříkaná pěna která by se nastříkala na strop samozřejmě nabyde a vzhledově by vypadala jako krápníky jak to ztuhne tak by to bylo je něco takového na trhu aby se to po vytrvdnutí dalo normálně přemalovat samozřejmě stříkáním protože asi v barevném provedení to nebude lepit polystyren se mi zrovna nechce a tohle by bylo něco jinýho než desky z polystyrenu poradíte mi, jinak nad stropem jsou jěště prkenné stropy a půda pochozí dík

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

2x

No jasně, chabraka, aby si nezateoretizoval. :) Izolace stropu je nejúčinnější a zároveň nejlevnější.

Náhodou ta pěna není špatný nápad. Ta pěna musí být pro páru nepropustná a pak to vyřeší problém s parozábranou. Jakákoliv tloušťka pomůže, ale dal bych alespoň 100 mm.

duha*
hodnocení

tak to nevím kdo si ze mne dělá blázny já chtěl radu a vyšlo z toho že jsem asi pitomec intergalaktických rozměrů.

doplněno 19.10.13 19:16:

tak jsem hledal až jsem našel rád bych věděl názor ostatních jde mi o to jestli stačí nastříkat a hotovo nebo jěště něco navíc kvůli paropropustnosti ano nebo ne budu rád když se někdo ozvete Šikovná pěna FROT/...

rnk*

Já našel toto: pur.cz/...

a stavba.tzb-info.cz/...

Musíte však dát takovou, která difusi par zabrání, nebo použít pod to dát parozábranu a sádrokarton.

jabraka*
hodnocení

1x

Je vidět,že tyto stránky moc často nečteš.Izolovat tepelně strop místnosti je víceméně pošetilé.Přes izolaci procházející vlhký vzduch pak kondenzuje v izolaci a dojde k výraznému zhoršení izolačních vlastností.Nehledě na možnost výskytu plísní.Trochu se tomu dá předejít utěsněním stroipu neprodyšnou parozábranou,ale to znovu komplikuje celou konstrukci.Aby izolace byla účinná,je jí potřeba aspoň 35 cm.Tím se snižuje užitewčná výška stropu.

JABRAKA

honza0707
hodnocení

0x

Musím se připojit k teto diskuzi , nevím proč pan dava odkaz typu proč neizolovat PUR pěnou .. Pokud ím tak PUR stříkaná izolace je nejlepší izolant na trhu. Pan je zaujty a ještě tam trapně da odkaz na překupníky z Litoměřic,je to trapná reklama na jednu firmu která šíří pomluvy = klasicke české chovani. Další chytraci se si dovolí komentovat a posuzovat izolační postup a zavrhuji PUR izolaci kterou mají sami doma , a izoluje bez problemu. Lidi neposlouchjte keci lidi kteří nejí ponětí o nových technologii ktere jsou ve světe dlouhá leta použivane a prověřene, tady v česku se pořád staví jak za krale klacka, a podle kecu lidi co nemaji přehled. Je divné že tady ještě někdo nenapíše že to je šíleně drahe .. Bez uražky všech lepe je zaizolovat drahží a učinejší izolaci než platit nehorazne častky za enerie. Izolace FROTH PAK je VYNIKAJÍCÍ izolace a je super že už je dostupná i v česku ,vyrobce DOW ma špičkove prodkukty a keci hlupaku a překupníku kteří stejně chvalí jen to svoje je neprofesionalní a odbornost takove firmy a lidi je nulova a neměly by soudit a popisovat neco čemu nerozumi. Co se týče otazky nebo rady tak bude nejlepší obratit se na dodavatele těchto pěn a produktu, musí to byt odborna firma vyrobce DOW jsou profici a vybirají si profesionaly. A ne jako pan co odkazuje na překupniky kteří šíří bludy a jak jsou všichni špatni. Zavěrem jen lidem doporučuji aby používaly zdravy rozum . Krasné Vanoce
Zdroj: poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]