Nejste přihlášen/a.
Tak jsem se dočetla, že se mají všechny ořechy(kešu, vlašské, para atd) před jídlem namočit na určitou dobu do vody, aby tělo lépe vstřebalo látky z ořechů. Co je na tom pravdy?Děkuji za všechny odpovědi.
Dobrý den, patrně jde o toto viz odkaz. Záleží na Vás, zda tomu věříte a chcete ten proces máčení podstoupit. Zdravím!
Bylo to doporučeno při konzumaci pekanových ořechů, které se opravdu za sucha blbě loupou. Tak jsem je tedy namočil na asi dvacet minut a musím říci, že chuť byla úplně stejná, ale podstatně lépe se loupaly. U vlašáků bych to nikdy nedělal! Ani u para, makadamů či třeba kešu...
Vlašáky zásadně namáčím přes noc ve vodě. Vůbec ne kvůli chuti a živinám, ale kvůli snadnému louskání. Nasypu ořechy do kbelíku, zaliji vodou a zatížím talířem, aby nevyplavaly. Ráno je skořápka měkká, jádra se nedrolí, takže vyndaváte celé půlky. Pokud byste chtěli vyloupané dále skladovat, tak je nechte ještě oschnout. Vyzkoušejte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.