Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Je třeba ořechy máčet před jídlem?

Od: jirinaa* odpovědí: 4 změna:

Tak jsem se dočetla, že se mají všechny ořechy(kešu, vlašské, para atd) před jídlem namočit na určitou dobu do vody, aby tělo lépe vstřebalo látky z ořechů. Co je na tom pravdy?Děkuji za všechny odpovědi.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ladinpraha*
hodnocení

2x

Co je na tom pravdy nevím. Ale jedno vím zcela jistě: Nikdy jsem neviděl nikoho, kdo by něco takového dělal.

 

ben®
hodnocení

0x
avatar ben

Dobrý den, patrně jde o toto viz odkaz. Záleží na Vás, zda tomu věříte a chcete ten proces máčení podstoupit. Zdravím!

vitarian.cz/...

 

hodnocení

0x

Bylo to doporučeno při konzumaci pekanových ořechů, které se opravdu za sucha blbě loupou. Tak jsem je tedy namočil na asi dvacet minut a musím říci, že chuť byla úplně stejná, ale podstatně lépe se loupaly. U vlašáků bych to nikdy nedělal! Ani u para, makadamů či třeba kešu...

Vlašáky zásadně namáčím přes noc ve vodě. Vůbec ne kvůli chuti a živinám, ale kvůli snadnému louskání. Nasypu ořechy do kbelíku, zaliji vodou a zatížím talířem, aby nevyplavaly. Ráno je skořápka měkká, jádra se nedrolí, takže vyndaváte celé půlky. Pokud byste chtěli vyloupané dále skladovat, tak je nechte ještě oschnout. Vyzkoušejte.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]