Je třeba ořechy máčet před jídlem?

Od: Datum: 18.10.13 16:42 odpovědí: 4 změna: 18.10.13 22:16

Tak jsem se dočetla, že se mají všechny ořechy(kešu, vlašské, para atd) před jídlem namočit na určitou dobu do vody, aby tělo lépe vstřebalo látky z ořechů. Co je na tom pravdy?Děkuji za všechny odpovědi.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 18.10.13 19:32
avatar

Co je na tom pravdy nevím. Ale jedno vím zcela jistě: Nikdy jsem neviděl nikoho, kdo by něco takového dělal.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: ben®
Datum: 18.10.13 19:53
avatar

Dobrý den, patrně jde o toto viz odkaz. Záleží na Vás, zda tomu věříte a chcete ten proces máčení podstoupit. Zdravím!

http://www.vitarian.cz/view.php?cisloclanku=2004022901

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.10.13 19:53
avatar

Bylo to doporučeno při konzumaci pekanových ořechů, které se opravdu za sucha blbě loupou. Tak jsem je tedy namočil na asi dvacet minut a musím říci, že chuť byla úplně stejná, ale podstatně lépe se loupaly. U vlašáků bych to nikdy nedělal! Ani u para, makadamů či třeba kešu...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.10.13 22:16
avatar

Vlašáky zásadně namáčím přes noc ve vodě. Vůbec ne kvůli chuti a živinám, ale kvůli snadnému louskání. Nasypu ořechy do kbelíku, zaliji vodou a zatížím talířem, aby nevyplavaly. Ráno je skořápka měkká, jádra se nedrolí, takže vyndaváte celé půlky. Pokud byste chtěli vyloupané dále skladovat, tak je nechte ještě oschnout. Vyzkoušejte.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.