Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit připálený vařič

Od: culdabulda1* odpovědí: 5 změna:

Ahoj -

- téměř po každém použití umyju elektrický vařič kolem plotýnky houbičkou, namočenou v teplé vodě a jaru, nebo mýdlu.

Přesto se mi při jeho častém používání začínají objevovat zažloutlé plošky, případně příškvarky těsně kolem plotýnky, takže můj původně bílý vařič začíná vypadat dost špinavě.

Zkusila jsem používat různé prášky, louh sodný nebo kyselinu octovou a nebo sodu s kyselinou citronovou - ale vařič jsem pořádně nevyčistila. Poradíte někdo -? Děkuju. Marcela.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Použij CIF

JABRAKA

hodnocení

0x

Čím agresívnější prostředky použijete, tím více naleptáte povrch glazury a tím více se bude muset s tím drbat. Dna kastrolu máte čisté? Od čeho jiného by se sporák zasvinil, když nic nevyskypělo? *sok*

culdabulda1*
hodnocení

- děkuju za odpověď - používám jediný kastrol - a ten připálené dno nemá - ani mi nikdy nevzkypěl - ale z pokličky občas kape pára - a v kombinaci s teplem vařiče je to asi příčina pozvolného zašpinění.

- zkusím ten Trusil a uvidím. Pak se ozvu. Marcela.

doplněno 18.10.13 16:26:

oprava Trumil

hodnocení

0x

Dobrý den,v drogerii si kupte trumil,kterým postříkate vařič a za 2minuty jen setřete.Mám vyzkoušený na hooodně špinavý a zapečený vařič u klienta.Mamina

doplněno 18.10.13 15:55:

Ještě mi nedá a zmínim se o millitu.Mají ho velice levný v obchodech kde stáčejí čistící prostředky do donesených láhví a tím vyčistíte od zažrané špíny až po mastnotu.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Než mě šťastně opustila moje drahá polovička, tak jsme doma měli tzv. parničku. Vyvíječ páry od světoznámé blíže nejmenované firmy. Makalo to na výsost dobře. Bez použití jakýchkoliv přípravků. Daly se tím pařit všechny možné povrchy. Dlažby, plovoučky, skla oken, koberce, profukovat záclony na stojato(pověšené), všechno v koupelně a v kuchyni i odpad do sifonu do dálky asi 5 metrů. Na sporáky to s kartáčkem fungovalo skvostně. Dají se tím profouknout i pavučiny a prach skrz radiátory. Funguje to i jako zvlhčovač vzduchu. Viděl jsem s tím dělat i nerovný povrch soklu na zdi. Výkon to má docela velký, že to dokáže dělat skoro bez přestávky. Není to KACHNA (malý ruční přístrojek). Tak asi tak. A nestálo to jen pár tisíc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]