Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučte alarm na chalupu

Od: tom4® odpovědí: 11 změna:

Chci na zimu zabezpečit chalupu a přemýšlím nad GSM alarmem, který po detekci pohybu pošle SMS (fotky) atd. na předem nastavená čísla. Máte s podobným zařízením zkušenosti? Pokud ano, jaké byste mi doporučili? Ideálně nic drahého, kdyby náhodou zloděj stihnul odnést i to.

Sousedé okolo moc nejsou, psa tam mít nemůžeme, montáž bytelných oken a dveří by vyžadovala nákladnou rekonsturkci. Pokud vás i přesto napadne lepší způsob zabezpečení, budu rád.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Také jsme zvažovali alarm ale než na chalupu 50km dojedeme je zloděj pryč a tak jsme nainstalovali jen spinač aby se celá chalupa rožla na nějaký čas a na dvůr dali fotopast (trocha práce vychytat umístění aby nefotila kočky 100x za den).

humbucker*

Ahoj. Tenhle tip se mi taky líbí. A s těma kočkama je někdy trochu potíž. Lapali jsme kunu a chytli jsme 8 koček a jednoho ježka do sklopce.

hodnocení

1x

Já bych to viděl spíš na nějakej levnej GSM alarm a k tomu fotopast. Máte na chatě možnost napájení?

pfpetr*
hodnocení

0x
nejlepsi bude nic tam nemit a na dvere nalepit nalepku pco a nebo si to nechat zabezpecit od nich. Jakej mas na tu chalupu dojezd? Co budes delat az tam na tebe vytahne zlodej nuz?

honzav88*
hodnocení

0x

Levný alarm co pošle SMS je dobrý do bytu, kde jsou sousedé popř. se tam dá rychle dojed. Na chalupě je to asi k ničemu, jen budete mít v mobilu info o tom, že až tam dorazíte budete mít vybíleno. Co posílá foto nebo napojení na PCO už asi není uplně nejlacinější. Takže na chalupy, jedině mříže :)

hodnocení

0x

Chatu máme přes zimu navštěvovanou "vetřelci" poměrně často.. Někdo přišel, aby něco ukradl, jiný aby se najedl a vyspal..

Jediné co Vám pomůže, je nenechávat na chalupě NIC cenného. Sekačku, strunovku, pilu, křovinořez a nevím co ještě, všechno odvezte pryč.

Necháváme dokonce otevřená okna a zavíráme jen okenice. Když se tam někdo násilím dostane, tak aby napáchal co nejmenší škodu.

Znám případ, kdy si bývalý kolega zabezpečil chatu tak, že měl bezpečnostní dveře, v oknech mříže a nevím co ještě a zloději mu nakonec udělali díru do střechy.. V chatě nic moc cenného nebylo, jen oprava střechy se celkem prodražila..

pouzivamtohle
hodnocení

0x

pouzivam http://minialarm.cz a zatim naprosta spokojenost. Bezi to trvale z nabijecky a kdyz se neco sustne, tak hnedka vola. Na chatu neni treba nejak moc cidel, vetsinou mi vzdycky vlezli oknem, ktere neni videt z cesty, takze jsem ten alarm namiril do mistnosti, kde je to okno.

hodnocení

Příjemně mě překvapilo, co se tu sešlo odpovědí. Díky za ně:

pfpetr: S tím, že odvezu všechno cennější, samozřejmě počítám. Zařízení chci proto, aby tam pachatel nespal x dní nebo aby nezpůsobil výraznější škody (což může i tak). Dojezd je asi půl hodiny ve dne. Při zjištění narušení samozřejmě volám PČR.

coklit: Ten příběh se střechou mě zaujal. Asi je pravda, že když zloděj vidí tak dobře zabezpečený objekt, o to víc předpokládá, co je tam drahých věcí.

pouzivamtohle: Díky za tip, to vypadá zajímavě.

dexx: Elektriku jsme na zimu vypínali, ale neměl by to být problém.

lidus: Venkovní alarm určitě nepřichází v úvahu, protože máme prakticky každej den u dveří a oken toulavý kočky. To samý platí pro venkovní světlo na čidlo, navíc si nejsem jistý, zda to zloděje odradí.
pfpetr*

ono je to těžký naprosto idealní by byla fotopast která odešle foto místa kde to spustilo. U nás na firmě i přes montáž alurmu přímo pcočkem za x tisíc je nespočet falešných poplachů . Policie tam zajisté přijede ale ne 2krát do týdne. O tom že se něco děje vás informuje jakýkoly levný smskou. Mě třeba vykradly v praze auto, za bílého dne a to jsem tam byl na 4h a při čekání na policii (2h naprosto zbytečně) chodily sousedi a krom toho že téměř všichni už taky měly auto vykradený tak par to schytalo i šroubovákem do břicha když zloděje chytly při činu. Takže doporučím něco co dokáže odeslat mms místa činu a poté kontaktovat policii

doplněno 19.10.13 15:06:

spyvsspy.cz/... má i přisvětlování pro noc

zabu
hodnocení

0x

Musíte si rozmyslet, jestli chcete levné nefunkční řešení, nebo zaplacenou kompletní spolehlivou službu. Zkuste tohle. Stojí to peníze, ale za to máte klid.

jablotron.com/...

zzzipp
hodnocení

0x

Trochu obnovím téma.

Levné řešení je použití staršího chytrého telefonu a aplikace Globio v kombinaci s aplikací TeamViewer. V chatě máme dva mobily (jeden nahoře a druhý dole), stále v nabíječce, v obou jsou SIM karty. Aplikace zaznamenáva pohyb a zvýšený zvuk. Pokud se spustí, ihned začne fotit a posílat ony fotky na mail + k tomu ihned posílá sms na předem určené číslo/a. Na dveřích a na sklech máme magnetické alarmíky na baterky za stovku z Číny. Ty slouží jako strašák a hlavně jako spouštěč zkuového alarmu. Výhodou aplikace Teamvieweru je, že se můžete hned podívat, co se v chatě děje. Trochu jsem laboroval s nastavením aplikace Globio, ale po pár testech jsem vše nastavil dle mých představ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]