Nejste přihlášen/a.
Chci na zimu zabezpečit chalupu a přemýšlím nad GSM alarmem, který po detekci pohybu pošle SMS (fotky) atd. na předem nastavená čísla. Máte s podobným zařízením zkušenosti? Pokud ano, jaké byste mi doporučili? Ideálně nic drahého, kdyby náhodou zloděj stihnul odnést i to.
Sousedé okolo moc nejsou, psa tam mít nemůžeme, montáž bytelných oken a dveří by vyžadovala nákladnou rekonsturkci. Pokud vás i přesto napadne lepší způsob zabezpečení, budu rád.
Také jsme zvažovali alarm ale než na chalupu 50km dojedeme je zloděj pryč a tak jsme nainstalovali jen spinač aby se celá chalupa rožla na nějaký čas a na dvůr dali fotopast (trocha práce vychytat umístění aby nefotila kočky 100x za den).
Já bych to viděl spíš na nějakej levnej GSM alarm a k tomu fotopast. Máte na chatě možnost napájení?
Levný alarm co pošle SMS je dobrý do bytu, kde jsou sousedé popř. se tam dá rychle dojed. Na chalupě je to asi k ničemu, jen budete mít v mobilu info o tom, že až tam dorazíte budete mít vybíleno. Co posílá foto nebo napojení na PCO už asi není uplně nejlacinější. Takže na chalupy, jedině mříže ![]()
Chatu máme přes zimu navštěvovanou "vetřelci" poměrně často.. Někdo přišel, aby něco ukradl, jiný aby se najedl a vyspal..
Jediné co Vám pomůže, je nenechávat na chalupě NIC cenného. Sekačku, strunovku, pilu, křovinořez a nevím co ještě, všechno odvezte pryč.
Necháváme dokonce otevřená okna a zavíráme jen okenice. Když se tam někdo násilím dostane, tak aby napáchal co nejmenší škodu.
Znám případ, kdy si bývalý kolega zabezpečil chatu tak, že měl bezpečnostní dveře, v oknech mříže a nevím co ještě a zloději mu nakonec udělali díru do střechy.. V chatě nic moc cenného nebylo, jen oprava střechy se celkem prodražila..
pouzivam http://minialarm.cz a zatim naprosta spokojenost. Bezi to trvale z nabijecky a kdyz se neco sustne, tak hnedka vola. Na chatu neni treba nejak moc cidel, vetsinou mi vzdycky vlezli oknem, ktere neni videt z cesty, takze jsem ten alarm namiril do mistnosti, kde je to okno.
ono je to těžký naprosto idealní by byla fotopast která odešle foto místa kde to spustilo. U nás na firmě i přes montáž alurmu přímo pcočkem za x tisíc je nespočet falešných poplachů . Policie tam zajisté přijede ale ne 2krát do týdne. O tom že se něco děje vás informuje jakýkoly levný smskou. Mě třeba vykradly v praze auto, za bílého dne a to jsem tam byl na 4h a při čekání na policii (2h naprosto zbytečně) chodily sousedi a krom toho že téměř všichni už taky měly auto vykradený tak par to schytalo i šroubovákem do břicha když zloděje chytly při činu. Takže doporučím něco co dokáže odeslat mms místa činu a poté kontaktovat policii
doplněno 19.10.13 15:06:spyvsspy.cz/... má i přisvětlování pro noc
Trochu obnovím téma.
Levné řešení je použití staršího chytrého telefonu a aplikace Globio v kombinaci s aplikací TeamViewer. V chatě máme dva mobily (jeden nahoře a druhý dole), stále v nabíječce, v obou jsou SIM karty. Aplikace zaznamenáva pohyb a zvýšený zvuk. Pokud se spustí, ihned začne fotit a posílat ony fotky na mail + k tomu ihned posílá sms na předem určené číslo/a. Na dveřích a na sklech máme magnetické alarmíky na baterky za stovku z Číny. Ty slouží jako strašák a hlavně jako spouštěč zkuového alarmu. Výhodou aplikace Teamvieweru je, že se můžete hned podívat, co se v chatě děje. Trochu jsem laboroval s nastavením aplikace Globio, ale po pár testech jsem vše nastavil dle mých představ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.