Nejste přihlášen/a.
Chci na zimu zabezpečit chalupu a přemýšlím nad GSM alarmem, který po detekci pohybu pošle SMS (fotky) atd. na předem nastavená čísla. Máte s podobným zařízením zkušenosti? Pokud ano, jaké byste mi doporučili? Ideálně nic drahého, kdyby náhodou zloděj stihnul odnést i to.
Sousedé okolo moc nejsou, psa tam mít nemůžeme, montáž bytelných oken a dveří by vyžadovala nákladnou rekonsturkci. Pokud vás i přesto napadne lepší způsob zabezpečení, budu rád.
Také jsme zvažovali alarm ale než na chalupu 50km dojedeme je zloděj pryč a tak jsme nainstalovali jen spinač aby se celá chalupa rožla na nějaký čas a na dvůr dali fotopast (trocha práce vychytat umístění aby nefotila kočky 100x za den).
Já bych to viděl spíš na nějakej levnej GSM alarm a k tomu fotopast. Máte na chatě možnost napájení?
Levný alarm co pošle SMS je dobrý do bytu, kde jsou sousedé popř. se tam dá rychle dojed. Na chalupě je to asi k ničemu, jen budete mít v mobilu info o tom, že až tam dorazíte budete mít vybíleno. Co posílá foto nebo napojení na PCO už asi není uplně nejlacinější. Takže na chalupy, jedině mříže
Chatu máme přes zimu navštěvovanou "vetřelci" poměrně často.. Někdo přišel, aby něco ukradl, jiný aby se najedl a vyspal..
Jediné co Vám pomůže, je nenechávat na chalupě NIC cenného. Sekačku, strunovku, pilu, křovinořez a nevím co ještě, všechno odvezte pryč.
Necháváme dokonce otevřená okna a zavíráme jen okenice. Když se tam někdo násilím dostane, tak aby napáchal co nejmenší škodu.
Znám případ, kdy si bývalý kolega zabezpečil chatu tak, že měl bezpečnostní dveře, v oknech mříže a nevím co ještě a zloději mu nakonec udělali díru do střechy.. V chatě nic moc cenného nebylo, jen oprava střechy se celkem prodražila..
pouzivam http://minialarm.cz a zatim naprosta spokojenost. Bezi to trvale z nabijecky a kdyz se neco sustne, tak hnedka vola. Na chatu neni treba nejak moc cidel, vetsinou mi vzdycky vlezli oknem, ktere neni videt z cesty, takze jsem ten alarm namiril do mistnosti, kde je to okno.
ono je to těžký naprosto idealní by byla fotopast která odešle foto místa kde to spustilo. U nás na firmě i přes montáž alurmu přímo pcočkem za x tisíc je nespočet falešných poplachů . Policie tam zajisté přijede ale ne 2krát do týdne. O tom že se něco děje vás informuje jakýkoly levný smskou. Mě třeba vykradly v praze auto, za bílého dne a to jsem tam byl na 4h a při čekání na policii (2h naprosto zbytečně) chodily sousedi a krom toho že téměř všichni už taky měly auto vykradený tak par to schytalo i šroubovákem do břicha když zloděje chytly při činu. Takže doporučím něco co dokáže odeslat mms místa činu a poté kontaktovat policii
doplněno 19.10.13 15:06:spyvsspy.cz/... má i přisvětlování pro noc
Trochu obnovím téma.
Levné řešení je použití staršího chytrého telefonu a aplikace Globio v kombinaci s aplikací TeamViewer. V chatě máme dva mobily (jeden nahoře a druhý dole), stále v nabíječce, v obou jsou SIM karty. Aplikace zaznamenáva pohyb a zvýšený zvuk. Pokud se spustí, ihned začne fotit a posílat ony fotky na mail + k tomu ihned posílá sms na předem určené číslo/a. Na dveřích a na sklech máme magnetické alarmíky na baterky za stovku z Číny. Ty slouží jako strašák a hlavně jako spouštěč zkuového alarmu. Výhodou aplikace Teamvieweru je, že se můžete hned podívat, co se v chatě děje. Trochu jsem laboroval s nastavením aplikace Globio, ale po pár testech jsem vše nastavil dle mých představ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.