Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byty v Turecku

Od: raddd odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Chtěl bych odcestovat na více,než rok do Turecka.

Našel jsem stránku,kde prodávají byty/domy domaza.cz/...

Chci se zeptat,pokud tam jen napsáno,že prodávají apartmán např. za 1.600.000,tak to prodávají na trvalo?

Nevyznám se v tom,jestli to mají v Turecku jinak a nebo stejně,jako tady.

Pokud za byt zaplatím dejme tomu těch 1.600.000,tak je ten apartmán již můj?

Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kattyde*
hodnocení

0x

Nevím jak je to v turecku,ale je potřeba zjistit zda Češi mají povolení vlastnit nemovitost v Turecku.

V některých zemích je to podmíněno pravidelným měsíčním příjmem na osobním účtu,leckdy ne malé částky a samozřejmě v dané měně či eurech.Poté se vydává povolení.

Toto všechno je potřeba si zjistit na České ambasádě v Turecku.

raddd
hodnocení

Pokud tedy nemůžu vlastnit byt,podnájem povolen je?

Děkuji.

kattyde*

Pronajmou byt si mužeme kdekoli.Ohledně dlouhodobého pobytu se musí ale stejně vše radši řešit přes ambasádu.

Já jsem vzala děti a odjela bydlet do Německa.Je to kousek,alr těch papírů,těch úřadů co jsem musela obejít.

Je potřeba vyřešit zdravotní pojištění.Připojistit se na dlouhodobý pobyt v cizině.

Na konkrétní problémy a co je potřeba vyřídit než přijedete vás upozorní pracovníci ambasády.

raddd
hodnocení

Budu za to něco platit,pokud se tam budu chtít usadit na trvalo?

Ne. V Turecku je všechno zadarmo. To je přece samozřejmé. Všude se platí zdravotní pojištění, nájem, jídlo, a tak dál.

raddd
hodnocení

Nemyslel jsem nájem apod,ale papírování,že se chci přestěhovat,jestli to něco bude stát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]