Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chystám se použít PU pěnu na vyplnění zbytečně velkého otvoru prostupu trubek topení (strop). Mám proto dva dotazy:
1) Jakou PU pěnu použít, vzhledem k tomu, že bude použita v obývaném interiéru, bojím se aby ohřívané trubky nuvolňovaly z pěny nějaké škodliviny (např. karcinogeny apod..)
2) Nebude PU pěna příliš tuhá a nebude bránit přirozené teplotní roztažnosti trubek?
Za relevantní odpovědi předem děkuji.
AP
ap,
vypěnil jsem měděné trubky průchodem přes zeď. V celém objektu bez problému, jen v jedné si stěžuje nájemník, že když je klid, tak slyší jak to vrže. Teplotní rozdíl a pohyb trubek je příčina vrzání. Takže bych doporučil, navléknout na trubku kousek mirelonu..
(nebo podobný matroš.)
1) jakoukoliv pěnu
2) nebude
doplněno 17.10.13 14:38:pane ap, není mirelon jako merelon, nevím jak velkou teplotu dotlačíte na určené místo. Odhaduji 80°C. Musíte místo mirelonu použít kvalitnější a požadovat na teplotu kterou potřebujete.
viz technické podmínky..
Ale předem bych ty trubky něčím obalil, aby se k nim PU pěna nepřilepila. Jednak proto, aby až trubky budou dilatovat, aby ta pěna nechodila s nimi tam a zpět a nepraskala kvůli tomu třeba omítka okolo. Druhak protože PU pěna jde pak z trubky sundat jedině hrubým násilím.
doplněno 17.10.13 13:50:Jo, než jsem to doklofal, tak to tu Milan už napsal.
Já bych se přidal k otázce, řeším v podstatě to samé jen s hliníkovou rourou která je napojena na tepluvzdučný rozvod z krbových kamen. Nevím jaká je tam teplota, teploměr mám pouze do 60°C a ten nestačí. Když jsem tam dal ventilátor který měl max provozní teplotu 80°C tak se roztekl. Nebude problém s pěnou když ji fouknu okolo té roury ve zdi?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.