Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakládání zelí - kolik na 20 litrů?

Od: bratrh® odpovědí: 9 změna:

Poradí mi někdo kolik kg zelí mám koupit do 20ti litrového zeláku.Přibližně...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

18- 20 kg se mi tam vlezlo

hodnocení

0x

Zrovna na tom pracuju - taky mám dvacítku, už je vyzkoušená. Dvacet kilo zelí, 0,35kg soli (pokud možno bez jodu), 0,04kg celého kmínu, 0,3kg cibule nakrájené na měsíčky z jednotlivých vrstev, jeden křen tak akorátní nastruhaný. Nyní jsem ve vance promíchal a zítra se bude tlačit do zeláku. Vejde se to určitě! Neupíjejte přebývající šťávu, je sice dobrá, ale velmi rychle prochází tělem.

Hodně zdaru!

15.10.13 21:11
hodnocení

Děkuji.

tr

Zdravím, mi přidávali též trochu kopru, nemusí být ani čerstvý, stačí už lehce sušený.

buss
hodnocení

0x

Nevím přesně, ale více než 20 kg, protože to byly dva sáčky nakrouhaného zelí, přes 10 kg jeden. Dávána mj. cibule, jablka.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tzv. Vysocké zelí z Vysokého nad Jizerou je legendární a prodávají ho už i nakrouhaný. Mňam.

hodnocení

Takže zelí je naložené a již kvasí.Teď bych si chtěl naložit několik sklenic zelí červeného.Poradí mi někdo i tímto postupem?Moc děkuji.

Právě jsem naložil 4kg zelí do sklenice, díky všem za poznatky! ;)
Jinak nevidím důvod nakládat červené zelí jinak než bílé. Zkusím také :)

hodnocení

0x
Právě jsme koupili malý 5L zelák a zkoušíme i netradičně nyní na jaře. Do 5L zeláku se vešlo cca 4kg zelí, tak aby šlo zatížit a zbyla malá rezerva.
Zelí bylo 4,5kg, po očištění mohla být čistá váha 4kg.
Nakládání zelí - kolik na 20 litrů?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nakládání zelí

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]