Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou teflonovou pánev?

Od: qwertm odpovědí: 9 změna:

Chtel bych si koupit novou teflonovou panev, ale nevim jakou zvolit znacku, jestli to mam koupit ve velkoobchodu Orion nebo v Tescome.Bude tam rozdil ve kvalite?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

0x

Ani ne, obě jsou šmejdy. Zvolte Tefal a ještě raději vyberte něco bez toxického teflonu. Existují keramické pánve, špička je Green Pan, ale jsou i levné značky a taky se v domácnoasti hodí nějaká litinová.

Originál švédská litina zde: litinove-nadobi.cz/...

a něco o jeich používání: cuketka.cz/...

doplněno 15.10.13 17:39:

Mimo ty litinové je to asi nejlepší koupit v makru. Můžete si to v klidu osahat a prodávají tam i profi kvalitu pro profi kuchyně. taky mají občas dobré akce.

lubos*

Všechny ty titanové, keramické, bio, Green, apod. je jedno a to samý šméčko: jsou to všechno pánve z hliníkové slitiny které mají povrch z různých chemikálií , jednou to potánou teflonem,. podruhé tam přisypou částečky titanu, pak zase keramiky. Je to vše na jedno brdo.

sdeleni.idnes.cz/...

rnk*

špatně jste pochopil ten článek co jste přidal. Co se nedaří na keramických površích je nepřilnavost podobná teflonu. Nikoliv zdravotní nezávadnost. Keramika je i smalt. Nic jiného to není. Časem se to hi-tech kouzlo vytratí a keramika přestane být nepřilnavá. Green Pan to píše i v návodu. Zdravotně nezávadný smalt však zůstává. U titanových však máte pravdu. Je to jen jiný teflon.

Proto doporučuji koupit alespoň jednu litinovou pánev s čistě litinovým povrchem. Ona se zdá drahá, ale když si uvědomíte, že pánev za 500,- musíte po 3 letech vyměnit a litinová za 2000,- přetrvá i 30 let... (než vám spadne a praskne)

doplněno 15.10.13 20:54:

navíc ten článek je reklama.

lubos*

"Zdravotně nezávadný smalt"... jo jo... A co když se ten "zdravotně nezávadný smalt" odštípne a dostane do jídla, co? Navíc na smaltu by se nemělo připravovat kyselé jídlo - kyselé zelí, víno, ocet, citron, atd.

rnk*

A v čem doma vaříte? Nemáte náhodou smaltované hrnce? Nebo jen v nerezu? A to vám nevadí těžké kovy (nikl, chrom, molybden...) co tam jsou? A o tom, že by se v tom neměly vařit kyselé věci jsem neslyšel. Faktem je, že silná kyselina smalt naleptá. Ale já nic tak kyselého nevařím.

doplněno 15.10.13 23:36:

Stejně tak ovšem kyseliny rozpouští ty těžké kovy z nerezu. Nerez se časem v kyselině rozpustí zcela. To si raději nechám rozleptat ten nezávadný smalt.

hodnocení

0x

hlavni voditko u kvalitni panve je dno -min.1/2 -1cm ,ty placky co prodavaji-des a bes!A take povrchova uprava-neprilnava -nejlepe keramicka,jsou sice drazsi-ale nekupuji panev na 1 mesic-a nejsem tak bohaty abych si kupoval levny kram!

hodnocení

0x

Orion pánve neznám, tady vám neporadím. Mám tři pánve od Tescomy, jsem spokojená. Koupila jsem si i pánev na palačinky a je výborná. Grilovací pánev také. Mám ještě teflonovou pánev od CERAMIC BLADE velkou, je vynikající. Investovat do kvalitní pánve se vyplatí.

honza73

Grilovací pánev od Tescomy, to musí být ňamka! *smich*

Při grilování musí být totiž vyšší teplota - při které se odpařují všechny ty chemikálie.

hodnocení

0x

Mě by jen zajímalo, kam se ztratí veškerý teflon který i na ty sebelepší teflonový pánvi vydrží jen omezenou dobu. ;), ;);), ;);), ;);), ;)

A proto mě domů nesmí žádný podobný teflonový super pánve a to už vůbec nemluvím o silikonových formách na cokoliv. *bum**bum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]