Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jak dlouho vyschne ytong?

Od: poradite odpovědí: 5 změna:

Stala se mi nemilá věc a to že mi ve zdi prosakovala voda ve spoji mezi nástěnkou a prodloužením. Na druhé straně příčky (10cm ytong) byl mokrý flek, spoj jsem tedy přetěsnil. Protože na prodloužení přijde ještě ventil tak nedokážu poznat jestli už spoj těsní jak má a na druhé straně mokrý flek zůstává. Za jak dlouho by měl zmizet? Nebo jak poznat jestli spoj už těsní dobře?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kratast*
hodnocení

1x

jo u ytongu to trvá dlouho nez uplne vyschne, ale ten flek tak cca 2-3 DNY A MEL BY ZMIZNOUT.

pfpetr*
jak pise kolega tak po 3 dnech uz by se mel ztracet . Cim jste to pretesnoval ze si nejste spojem jisty?
poradite
hodnocení

Použil jsem tentokrát teflonovou nit, ale bude to už týden, takže to vypadá že jsem ji dal málo

pfpetr*

já používám tuto , namotat zhruba 3 rychlé vrstvy. pokud na závitě nejsou záseky tak závyt pomačkat sikama ,lépe se chytne . Při šroubování musí klást odpor. Bál jsem se že jste použil teflonovou pásku tato nit je zatim nejlepší co jsem používal

edge*

Závit ikdyž je zdrsněný od výroby je nejlepší přeškrabat například plátkem na železo a rozhodně se toho nebát! Jinak hrozí, že se nit shrne, dále se musí motat po směru utahování. Pokud se nitě dá dost a neshrne se, tak není moc šance žeby něco prosakovalo. Když se utahuje musí být cítit odpor, pokud to jde moc lehko nebo dokonce jen rukou tak přemotat, ale vždycky znovu zdrsnit. Já vždycky napřed projedu drážku v závitu a pak 2× sem a tam ještě omotám.

Já používám Tangit Uni-Lock. A rozhodně bych nevěřil doporučených otáček co bývají napsané na zadní straně krabičky! :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]