Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu ty co sádrošům rozumí, jestli něco vidíte že je špatně. Dodělal jsem u zákazníka příčku kterou mi odmítá převzít s tím že má prý závady, ale když jsem chtěl aby mi je vyjmenoval tak sám nevěděl. Maximálně trochu drhnou dveře, ale to ještě opravím že přijdou zhoblovat. Ta díra je na okýnko, ale to už si měl zákazník dodělat sám, to není nedodělek. Krom dveří nevím, co bych měl opravovat, dokonce pro sichr používám i víc šroubků než se má. Díky za všechny názory
Karel PS: Nevím jak sem vložit obrázky tak jsou ještě tady kde jsem se ptal: forum.living.cz/...
Nelze detailně hledat závady, když je to jen na fotkách.
Pokud zákazník nesdělí, co je šoatně, je někde chyba. Buď se snaží o něco, co nevíme, nebo nám nedělujete celou pravdu.
Páč já klidně napíšu, že tam nevidím závadu a zákazník sdělí, je to do vrtule, křivě atd.
Sádra hodně schová, pak bílá barva zakryje zbytek.
doplněno 16.10.13 09:30:Karle, to je již jinačí..
1. Průběžné spáry sádrokartonu se zárubněmi... já to dělám taky, ale spoj podložím CD a sešroubuji, nepraská to.
2. 50% vrutů je prý prošroubovaných skrz sádroš - přitom se snažím aby hlavičky šroubků byly zalezlý tak 3-5 mm aby potom nelezly do malby a nedělaly tam rezavý fleky...nelze z fotek ověřit, nevyjadřuji se...
3. Sádroš se prý nešroubuje k zakládacímu UW profilu - to je pro mě taky novinka...ano, nešroubuje se k UW
4. Nedodržení kladení desek a jejich překryvu ob jeden profil na opačných stranách příčky - Nevím jak to chtěj udělat na tak krátký příčce. To by bylo tolik odpadu, že bych se neuživil nebo by to nikdo nezaplatil...nelze z fotek ověřit, nevyjadřuji se...
5. Prej se ani nespojují vodorovné spáry mezi deskama. Nechápu - využijou se tak hezky odřezky profilů a příčka se vyztuží...nemůže být na závadě vylepšení stability konstrukce...
6. Desky jsou prý namáčknuté na stěnu natvrdo a dělají tak akustický most... nesmí být naražena na zeď, musí být možná dilatace...
7. Futra prý jsou do vrtule - to kdyžtak zreklamuju ve stavebninách... nelze z fotek ověřit, nevyjadřuji se, ale futra do vrtule se obvykle udělají špatnou montáží...
8. CW profily u dveří tam prý nemají co dělat - chtěl jsem jenom využít matroš který by přišel vyhodit, tak maj být rádi že to bude festovnější... používají se profily UA, ale já používám rovněž CW...
Celkově si taky myslím že zákazník jenom prudí a nechce zaplatit. Myslíte že se mám soudit? Díky,
celkově nevím co zákazník chce, nabídněte mu odstranění závad . ..
Vaše vyjádření "tak si povolali nějakého rádoby experta" mě připomíná, když si mne pozve zákazník, abych zkontroloval dílo které mu firma chce předat...taky mne podobně označují..
Přeji jen úspěch.
Karel
Samozřejmě jsem zapoměl vymazat podpis, takže Karel já nejsem..
Teď jsem zrovna dával zákazníkovi zárubně do SDK, ty se normálně vlní..takže určitě je nevyreklamujete ve stavebninách.
mě osobně se nelíbí ta spára, která jde v lajně s vrškem futer, bude to praskat. kde drhnou ty dveře, když je pod nima fuka jak do ...? že by někde jinde než na spodku? tak to bych nebral jako ok, zřejmě křivá, nezvinglvaná futra.
Může to být jako říká olaf, pokud také dodal dveře, popř. je řezal, tak to vypadá jako na řezání pilou na ytong, blbě z fotky poznám, co to je za podlahu, finálka to určitě podle výšky nebude, v každém případě , pro tazatele - trvejte na konkretizaci závad , když nevíte, kde je chyba, a pak můžete teprve něco podnikat..., celkově se mi to zdá všechno nějaký divný ...
doplněno 16.10.13 08:14:Pro mne by bylo zajímavé vědět, kolik jste za tuto odvedenou práci chtěl, zda spíše celková cena není předmětem "pruzení" zákazníka. V každém případě bych řekl, že ty jednotlivé body, které jste ve svém příspěvku uvedl, jsou asi opodstatněné, respektivě jejich většina.
To zalezi, co jste si domluvili, ze udelas. Kdyz se tak koukam na ty obrazky, tak z toho, co jsem videl u zahranicnich instalaci SDK, vidim tyto "problemy":
Dobré ránko.
Takže abych to upřesnil - příčka je vyfocená v různých fázích rozpracovanosti, aby šlo vidět že jsem nic neodfláknul a mohl jsem dokladovat že je vše udělané podle předpisů. Jinak to samozřejmě je i zatmelený a všechny desky jsou přišroubovaný. Už jsem totiž pár urejpaných zákazníků měl, tak si to už raději fotím. Když jsem pohrozil že peníze budu vymáhat soudně, tak si povolali nějakého rádoby experta, kterýmu se nezdálo tohle:
1. Průběžné spáry sádrokartonu se zárubněmi
2. 50% vrutů je prý prošroubovaných skrz sádroš - přitom se snažím aby hlavičky šroubků byly zalezlý tak 3-5 mm aby potom nelezly do malby a nedělaly tam rezavý fleky
3. Sádroš se prý nešroubuje k zakládacímu UW profilu - to je pro mě taky novinka
4. Nedodržení kladení desek a jejich překryvu ob jeden profil na opačných stranách příčky - Nevím jak to chtěj udělat na tak krátký příčce. To by bylo tolik odpadu, že bych se neuživil nebo by to nikdo nezaplatil
5. Prej se ani nespojují vodorovné spáry mezi deskama. Nechápu - využijou se tak hezky odřezky profilů a příčka se vyztuží
6. Desky jsou prý namáčknuté na stěnu natvrdo a dělají tak akustický most
7. Futra prý jsou do vrtule - to kdyžtak zreklamuju ve stavebninách
8. CW profily u dveří tam prý nemají co dělat - chtěl jsem jenom využít matroš který by přišel vyhodit, tak maj být rádi že to bude festovnější.
Celkově si taky myslím že zákazník jenom prudí a nechce zaplatit. Myslíte že se mám soudit? Díky,
Karel
SDK se k UW profilům nešroubuje (diletace). Futra se musí srovnat individuálně před montáží. nevidím, v jakém profilu jsou futra usazena. osobně jsem nikdy nepoučil UA, vyztužil jsem CW a v pohodě
No, abych pravdu řekl, čekal jsem k této otázce mnohem více rádcovských i nerádcovských odpovědí, řekl bych, že jsem zklamán, většina "sádrokartonistů", kteří zde minule radili a odpovídali na všechno možné kolem SDK, pojednou ztratila řeč a bojí se veřejně napadnout či odsouhlasit uvedené chyby či nechyby při instalaci příčky SDK. Takže můj dojem asi je ten, že to všichni dělají takto či podobně a nechtěli se možná shodit. Z praxe pozorovatele mohu potvrdit, že to tak často v životě je, a "sádrokartonisté" se mnohdy zařazují rovněž mezi zlatokopy. Celkově také mohu říci, že vizuálně tato stěna vypadá mnohem lépe, jak u řady některých zlatokopů, kteřím ač byli zde přihlášeni, tak raději na jasnou otázku neodpověděli. Odpovídat mi však zde také nikdo nemusí...
doplněno 17.10.13 08:56:Pochopitelně musím také dodat, že olaf a milancukrar jsou jako vždy velmi světlou vyjímkou, na tyto rádce se může člověk spolehnout.
sanyo, červenám se, ale musím přiznat, že i mne se spousta věcí nepovede. Páč já hlavně zkouším, proč to neudělat jinak.
Není snadnější práce, jak hledat chyby na druhých.
za mně:
pravdu mají min. ve 4 bodech ( 3, 4, 6, 7) z osmi... polemizoval bych i o bodech 1 a 2 a 8 SDK se neživím, ale mám za sebou desítky metrů SDK stěn. pokud by mi toto odvedl řemeslník, asi bych ho hnal. vrchol vaší (ne)schopnosti a neznalosti jsou zkřížená futra. co chcete ve stavebninách reklamovat? jak je chcete opravit? ohoblováním dveří? to snad ani radši nekomentovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.