Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce podlahy

Od: volea odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

je nutné při rekonstrukci podlah vytvořit trámový rošt, nebo lze OSB desky položit na stávající trámy za předpokladu roviny?

Samozřejmostí je zvuková a tepelná izolace.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vzhledem k tomu že trámy jsou od sebe cca 1 m vzdáleny, tak OSB desky by se prohýbaly. Já jsem dělal cca 40 cm rošt.

volea

Díky za odpověď.

Akorát s mi nechce zvedat podlahu ještě o rošt.

Co toto vyřešit vložením trámů mezi trámy?

sanyo*

Já myslím, že by jste měl spíše uvést, jak silné desky chcete použít, odborníci radí, že by se měla použít OSB deska křížem přes druhou s mezivýplní např. mirelonu a pod., uvádí se síla nejčastěji 2 x 15 mm, já osobně bych žádný rošt již nedával. V minulosti jsme doma použili jednu desku 2,5 cm. a ta se ani nehne...

volea

V plánu je OSB 3/N PD 2x15 křížem jak jste uvedl, vše prošroubovat.

By me zajimalo ktery odbornik radi dat mezi 2 osb desky neco jineho nez lepidlo.
Mezi deskama nesmi nic byt. Naopak musi byt poradne prosroubovane pripadne slepene.
Jinak klidne muzete udelat rost vlozeny mezi tramy, ale bude mit mnohem mensi pevnost.
doplněno 16.10.13 00:37: Jinak zadna osb deska nezvladne metrovy rozestup bez toho aniz by se prohybala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]