Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny kdo chtějí a hlavně umějí pomoci.Mám tenhle problém..KOUPILY JSME NOVÁ KAMNA NA TUHÁ PALIVA-PŮVODNÍ BYLA ZAPOJENA PŘES OHŘÍVÁRNU,OVŠEM TYTO NEHOŘÍ ,KOUŘÍ.PROSTĚ TOTO ŘEŠENÍ NEJDE.
KAMNAPROTO PŘIPOJÍME PŘÍMO DO KOMÍNA..A DO OHŘÍVÁRNY ZAVEDEME ÚSTŘEDNÍ TOPENÍ.MÁ PROSÍM NĚKDO ZKUŠENOSTI Z TOUTO VARIANTOU-? PODLAHOVÉ TOPENÍ NÁM POLOŽÍ FIRMA, ALE DALŠ OTÁZKA-ČÍM TOTO TOPENÍ ZAKRÝT, ABYCH MOHL POLOŽIT DLAŽBU?S TÍM UŽ SI NĚJAK PORADÍM.ZA PORADU SRDEČNĚ PŘEDEM DĚKUJI. KAREL Z PÍSKU.
Objednejte si projekt u projektanta vytápění. Z něj vyčtete vše co a jak máte udělat. Podlahové vytápění se zalévá 50 mm betonu nebo anhydritu. Pokud do něj pustíte topnou vodu přímo z kotle, vyrobíte opravdu problém.
doplněno 15.10.13 17:57:mimochodem co je to ta ohřívárna?
doplněno 15.10.13 19:04:A není někde zanešená spalinová cesta v té ohřívárně? Nebo komín? Když to dříve nečoudilo tak by nemělo ani teď. Prostě se něčím snížil tah. Nebo jste dali plastová okna?
doplněno 15.10.13 21:06:No, tak to je jasné. Já myslel, že ohřívárna je stále napojená na sporák jak byla. K tomu ty těsná okna a problém je na světě. Nemohl byste tu ohřívárnu vyfotit? Mě to velmi zajímá jak to vypadá. Sbírám fotky starých kachlových kamen a podobných topidel.
Ohřívárna je u nás zařízení,které je připojené na sporák /pevná paliva/přes ní prochází horký vzduch do komína.Není příliš vysoká, jen tak na pohodlné nelezení, má délku člověka, je obložená obkladačkami,dole keramickou dlažbou.Co pobytu na ohřívárně říkají klouby netřeba hovořit.Kdysi to bývala pec,kde se vyvaloval HONZA z pohádky,ovšem ta byla vyšší a měla krůvek a tu opravdovou pec na pečení domácího chleba, chutnal jako málo co dneska.Snad už si to umíte vybavit.Já dělám v nejstarší veřejné vodní elektrárně v česku ,lidé ani nechtějí věřit , že pematuji dobu bez proudu. To je ale jiná pohádka. Zdraví Karel z Písku.
doplněno 15.10.13 20:51:Ohřívárna je stavěná někdy kolem roku 1960 a .ten co ji stavěl mezi námi není alespon 30 let.to se potom špatně shání dokumentace.Jinak plastová okna máme nová a v tom bude možná ten čert i když na krbovém studiu v M ilevsku nám dodatečně řekli,že složení kovových kamen a ohřívárny moc dobře nefunguje,.kdo to má ale vědět předem. Zdravím z Písku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.