Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorová pila zlobí

Od: kangaroo* odpovědí: 8 změna:

Mám motorovku Stihl a zlobí startování. Přes zimu byla v servisu, pak jakžtakž fungovala a nyní na podzim už se to zase vrací do starých kolejí. Chci jí nastartovat 1x2x3x probublání, pak naskočí a chci říznout (i na volno) a probubláním se zase udusí. Víte někdo co to bude? Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mě se podobně chová pila zřejmě kvůli svíčce. Když ji vytáhnu a vyčistím (není zakarbonovaná), tak pila zase nějakou dobu jede a dobře funguje jen horká. Předpokládám, že u mě je to nevhodnou tepelnou hodnotou svíčky.

doplněno 14.10.13 15:14:

Mně..

doplněno 14.10.13 19:21: Taky se stává, že filtr sání (ten molitan) nasákne olejem a benzínem.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, nevím, zda je to rada, ale soused měl problém u křovinořezu. Naskočil, ale když ho sklopil, tak "chcípl". Zjistil, že to dělá, když je v nádržce již málo benzínu. Umístil do nádržky k sání hadičku (od vzduchování u akvária) a ta mu zajistí přívod benzínu i po naklonění a ze spodní části nádrže. Zkuste zjistit, zda pila jede jen v rovině a "chcípne" až při naklonění. Nebo mít stále plnou nádrž. Zdravím!

moto*
hodnocení

2x

Pravděpodobně seřízením. Najděte si schopného mechanika, sám si s tím bez zkušenosti asi těžko poradíte i když jde prakticky jen o dva seřízovací šroubky. Pokud není náhodou problém jinde (filtr paliva...) poradí si s tim za 5 minut.

To že dáte do servisu, ještě neznamená, že bude zrovna v ruce dobrého mechanika

sanyo*

Myslím, že základní rady jste již obdržel ( seřízení, čistý filtr a to jak vzduchový, tak zejména palivový, co je v nádržce)), svíčku máte vyčištěnou také, benzín máte doufám také čerstvej - pokud ne, tak jej okamžitě vyměňte a osobně bych dal poslední tip, aby jste dal zcela novou origo svíčku, nebo stejných hodnot, svíčka , pokud je špatná, můžete čistit jak chcete a stejně "nepude"- osobní zkušenost. Pak dejte vědět..

hujer123*
hodnocení

0x

Asi blbá otázka: Nemáš aktivovanou brzdu řetězu?

hanher*
hodnocení

0x

Nemohl by to být ucpaný výfuk?

Taky si jednou na Stihlce pohrál s mýma nervama . . .

kangaroo*
hodnocení

Díky za doporučení a ve středu vyzkouším. Jinak to budu asi řešit přímo se Stihl servisem. Díky

petrvorel6*
hodnocení

0x

Mám tento srovname.cz/... model a stávalo se mi to samé. Pomohli až lidé ze servisu a oprava nebyla ani drahá. Rozhodně to za to stálo, protože teď pila opravdu šlape :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]