Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko přátelé.
Mám v bytě průchod mezi kuchyní a chodbou přepažený deskou SDK. V kuchyni v tom jednom výklenku vzniklo místo pro lednici a z druhé strany bude z chodby úložný prostor. Ve výklenku pro lednici je přiveden zásuvkový kabel. Původně jsem na jeho konec chtěl namontovat zásuvku (udělat z něj vlastně prodlužovačku) a do ní zapojit lednici. Ale nakonec jsem se rozhodl, že bych rád měl za lednicí na stěně z SDK dvojzásuvku a totéž mít i zezadu v komoře.
Lze toto vytvořit? Jak ochránit obě zásuvky stavěbně, aby se k nim nikdo nedostal. Mohu použít dřevo? Že bych v rohu udělal ze dřeva jakousi krabici a měl v ní útroby obou zásuvek. Nebo musí být tento "futrál" z plastu? Plechu? Zděný? Aby mě s tím pak nikdo nevyhodil ...
Díky za rady.
Pokud máte tuto příčku opláštěnou z obou stran (sdk-profil-sdk) jak se normálně dělá, tak není přece problém z každé strany přidělat klasickou zásuvku v instalační krabičce do sádrokartonu.
Případně můžete použít krabice určené na montáž na povrch zdi.
Michale, přeji rovněž zdravíčko. Nevím zdali jsem pochopil dotaz.
Buď použitete krabičky do sádrokartonu, nebo krabičky na rovzod v lištách.
Spíše se domnívám, že jsem nepochopil dotaz.
Víše jsem to upřesnil. Kouknu se v hornbachu nebo někde a nechám si tam poradit. Spíš mi šlo o bezpečnost. Zamezit přístup k drátům a také protipožární vlastnost ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.