Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Probarvená omítka na jadrovku a štuk?

Od: tomiiika odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

mám takovej dotaz :) : mám nově nahozený dům klasicky :špric,jádro,štuk.

Mohu na to dát probarvenou pastovitou omítku? Někdo mi řekl, že to můžu dát jen na perlinku s lepidlem.

Já nevidím důvod proč by to šlo jen na lepidlo...

Děkuji za odpovědi a informace!

T

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pfpetr*
hodnocení

0x
podklad musi byt suchy cisty a nosny . Pokud se neloupe tak neni duvod davat lepidlo pouze pouzit kotvici nater. Tuto omitku jsem zhruba pred 8lety natahl na betonovy sloupek obrostly mechem a drzi dodnes
tomiiika
hodnocení

Díky za odpoved

Mě už dva zedníci řekli, že jenom na perlu s lepidlem asi si chtejí vidělat...

jarda63*
Já to resil taky, nikdo to toho nechtel jit bez perlinky a lepidla. Myslime si ze to neni o tom ze by si chteli vydelat ale asi se jisti aby to nepraskalo. Nakonec semi podarilo jednu firmu najit. Pokud to material udelane rovne nevidim problem. Akorat to chce hledat.
tomiika
hodnocení

Tohle jsem našel na stránkách weber. Nevim proč s tím zedníci mají takovej problém.

Můžu se zeptat jak dlouho omítku na fasadě mate a zda nepraská?

všeobecné požadavky pro podklad

Vhodnymi podklady jsou dle platnych norem a postupů zhotovene

vapenocementove, cementove a polymercementove malty, omitky

a zakladni vrstvy vnějšich, tepelně izolačnich kompozitnich systemů

(ETICS). Podklady musi byt pevne, suche, bez trhlin a prachu, proste

odlupujicich se časti. Nově zhotovene podkladni vrstvy musi byt provedeny

s rovnym povrchem a musi byt dostatečně vyzrale (zakladni

vrstvy ETICS minimalně 5 dnů

jarda63*

Mněl jsem udělanou jen jádrovou omítku, která byla dělaná v říjnu . Další rok taky asi v říjnu firma vyspravila praskliny v jádrovce pak probarvená penetrace a finální probarvená omítka. Na domě rok a zatím žádný problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]