Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění silikonu

Od: magdon® odpovědí: 6 změna:

Po výměně mísy WC, která byla bůhví proč k podlaze přilepená silikonem zůstaly na dlaždicích podlahy zbytky silikonu. Co šlo, jsem oškrábal. Nicméně tam zůstala nepěkná mapa. Lze to nějak dostat dolů?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jen mechanicky - odrbat pískem na nádobí.

Jinak než mechanicky to asi opravdu nepůjde. Silikony jsou chemicky křemičitany a ty se jen tak něčím rozpustit nedají (a když už ano, tak se to nedá sehnat).

kono
hodnocení

0x

odstraňovač silikonu

echemie.cz/...

pfpetr*
koukam a nestacim se divit .maji to vetsinou ve stavebninach, to co jde odstranit mechanycky se odstrani a zbytek se napatla odstranovacem a necha pusobyt pote se setre hadrem nebo spachtly a pripadne se postup opakuje
hodnocení

Jo, to je ono! Škoda, že Vám nejde přidělit bod.

doplněno 17.10.13 15:13:

Tak pokud Vás bude někdo přesvědčovat, že se s tím dá odstranit silikon z dlažby, tak ho pošlete do zadele. Nedá! *bum* Teda neměl jsem přímo tuhle značku, ale pochybuju, že v tom bude rozdíl. Nejdřív jsem postupoval podle návodu: oškrábat co se dá, nanést odstraňovač, po 5 minutách setřít hadrem... a nic. Silikonová skvrna se na mě dál šklebí z dlaždic *cert* . Takže znova, nechal jsem působit 10 minut... zase nic. Takže 15 minut...

Nakonec jsem vzal drátěný kartáč... a ejhle! Ten funguje dokonale :-P.

doplněno 17.10.13 16:24:

...abych teda předešel nedorozumění - vanu kartáčem NE! Ani akrylátovou, ani smaltovanou, ani žádnou jinou. Taky bych to asi nepoužil na kachlíky s vysokým leskem. Já tím drhnul podlahové, lehce kostrbaté keramické dlaždice.

Oškrábat žiletkou se hezky řekne, ale já drhnul flek cca 1/2 m2 "nehladkých" dlaždic!

pfpetr*

škoda že jste ten kartáč použil až po 15 min působení přípravku tím se z vašeho příspěvku stává kartáč poměrně irelevantní . Měl jste ho použít jako první a výsledek by byl objektivní . Přípravek funguje spíš než hladit hadrem to chce škrábat odlamovacím nožem nebo žiletkou a hadrem už jen leštit načisto. Je hezké použít kartáč a lidi co mají silikonem zablencanou akrilátovou vanu a bílí obklad za 600m2 vám určitě poděkujou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]