Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace balkonu

Od: mirma13* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit, protože nevím, kdo má pravdu. Známý mi dělá balkon a nemůže se shodnout s bratrem. Betonový podklad natřel 2x tekutou lepenkou, tento týden by měl přijít klempíř to oplechovat, pak se to prý opět natře tekutou hydroizolací a na to by už měla přijít dlažba. Bratr tvrdí, že by tam měla přijít lepenka, plech a opět lepenka, s hydroizolací nemá zkušenost. Poradíte mi někdo, mám jen strach, aby tam nezatékalo a namuselo se to za rok, dva předělávat. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sanyo*
hodnocení

0x

Předpokládám, že se jedná o visutý balkon z rodinného domku, základní stavební materiál jsou asi železné traverzy tvaru "I", mezi nimi něco podobného jako hurdisky či betonové překlady - je to tak? Nebo je jiný princip stavby balkonu, to je důležité, to musíte uvést, aby rádci dobře radili ...

rnk*
hodnocení

0x

POdle mne je skutečná lepenka lepší než tekutá. Ovšem musí se s tím umět dělat. Pokud to udělá blbě (třeba i úmyslně) tak to bude horší než s tou tekutou náhražkou.

mirma13*
hodnocení

0x

Dobrý den, ano je to tak. Využila se původní stříška, která je nad schody do domu. Vzhledem k tomu, že byla nízko, 40 cm se nadezdilo a vyplnilo plystyrenem a na to beton. Na to přišla izolace lepenkou. Protože bylo potřeba balkon prodloužit asi o 80 cm, svařil se rám z 15 cm vysokých U profilů, který se usadil na nadezdívku. Do prostoru, který byl o 80 cm prodloužen se vložila OSBD deska. Do vnitřku rámu se dal beton a pochopitelně tam byly ještě železné výztuže a kari síť. Na vrchní desku, která je 150x230 cm potom příšel 2x nátěr tekutou lepenkou. Potom by mělo být oplechování, opět tekutá lepenka a potom již dlažba. Myslíte, že je to tak správně?

mili3478*
hodnocení

0x

Dobry den ja radeji natavuji asfaltove pasy,ale novejsi zpusob jsou tekute izolace ,nebo kombinace obojiho

doplněno 14.10.13 14:45:

Oba dva zpusoby jsou dobre

hodnocení

0x

mirma, je mnoho postupů, viz

hasoft.cz/...

a jsou i videa...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]