Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit, protože nevím, kdo má pravdu. Známý mi dělá balkon a nemůže se shodnout s bratrem. Betonový podklad natřel 2x tekutou lepenkou, tento týden by měl přijít klempíř to oplechovat, pak se to prý opět natře tekutou hydroizolací a na to by už měla přijít dlažba. Bratr tvrdí, že by tam měla přijít lepenka, plech a opět lepenka, s hydroizolací nemá zkušenost. Poradíte mi někdo, mám jen strach, aby tam nezatékalo a namuselo se to za rok, dva předělávat. Děkuji
Předpokládám, že se jedná o visutý balkon z rodinného domku, základní stavební materiál jsou asi železné traverzy tvaru "I", mezi nimi něco podobného jako hurdisky či betonové překlady - je to tak? Nebo je jiný princip stavby balkonu, to je důležité, to musíte uvést, aby rádci dobře radili ...
Dobrý den, ano je to tak. Využila se původní stříška, která je nad schody do domu. Vzhledem k tomu, že byla nízko, 40 cm se nadezdilo a vyplnilo plystyrenem a na to beton. Na to přišla izolace lepenkou. Protože bylo potřeba balkon prodloužit asi o 80 cm, svařil se rám z 15 cm vysokých U profilů, který se usadil na nadezdívku. Do prostoru, který byl o 80 cm prodloužen se vložila OSBD deska. Do vnitřku rámu se dal beton a pochopitelně tam byly ještě železné výztuže a kari síť. Na vrchní desku, která je 150x230 cm potom příšel 2x nátěr tekutou lepenkou. Potom by mělo být oplechování, opět tekutá lepenka a potom již dlažba. Myslíte, že je to tak správně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.