Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ve společenství vlastníků bytů už delší dobu uvažujeme o měřácích spotřeby tepla, ale nevíme, jaké by byly, co do skutečné spotřeby tepla nejlepší. Poradil by nám někdo?
Díky za odpověď ![]()
0x
No ono to teplo neměří... hledejte IRTN, dvoučidlové a pochopitelně k tomu termoventil. A firmu v místě, která IRTN instaluje a odečítá, např. Doprimo 3 - radio.
doplněno 13.10.13 22:17:Nad čím diskujete? Dálkový odečet, i vodoměru, je na to, aby mi do bytu nikdo nelezl a odečet byl ve stejnou dobu a ne někoho prosit, kdy bude doma. Mimo stanovené případy nemá nikdo cizí co v bytě dělat. Přání někoho větřit v bytě je ... Dvoučidlové jsou proto, aby bylo mj. ztíženo ovlivnění. Jednočidlové snad se už ani nevyrábí.
0x
Všechny jsou poměrové, ale některé jsou již při montáži naprogramovány pro monkrétní radiátor a konkrétní místnoast, přepočet je pak již jednoduchý a může jej provést i správce sám. Některé toto v sobě nemají a při přepočtu je pokaždé nutno zohlednit specifika radiátoru a konkrétní místnosti. Výpočet pak musí provádět specializovaná firma.
Radiový odečet je zbytečná, drahá a potenciálně nespolehlivá věc. Je dobré jednou za rok (při odečtu) měřič fyzicky prohlédnout a může to provádět i člen výboru. Ono je dobré, když se jednou ročně zodpovědný člověk podívá do všech místností v domě.
zde nesouhlasím, nevím rpč by vám měl někdo 1x za rok prolézat celý byt. To co není dálkově odečítatelné je v dněšní době pravěk. A navíc cena je srovnatelná !
Když vám nevadí, že třeba pod vámi bude bydlet magor co naplní byt odpadky nebo vyhodí barák do povětří plynem... Navíc byt není výhradně váš, ale sestává i ze společných částí jako je napříklat právě topení nebo nosné zdi.
doplněno 13.10.13 21:36:Rádiově odečitatelné měřidla jsou ovlivnitelná rušením a je nutno zkontrolovat zda jsou skjutečně stále namontována tam kde mají být.
doplněno 13.10.13 21:37:srovnatelný je i Mercedes s Trabantem. Jiná je jak to srovnání dopadne.
opravdu jste to precizn popsal, takže podle Vás výrobce radiových poměrových měřičů vyrobil něco co nefunguje/nemusí fungovat a je na nic. No to je mi věru zajímavý osobitý názor. Rušení je nesmysl, ocečet se buď provede a nebo neprovede a pak se tedy opakuje. Myslím, že tu uvádíte zavádějící skutečnosti. Mj. se tato funkce uplatňuje i na vodoměrech.
0x
Pořiďte si co chcete, ale vždy to bude jen poměrové měřidlo a rozpočítává podle něj jen část nákladů na vytápění.
No a to naprosto stačí, abych ušetřil. Jinak se platí spotřební složka podle plochy bytu, i pokud šetřím, platím jiným. Proč? Nepotřebuji běhat v bytě v trenýrkách, stačí mi max. 22° a proti době bez IRTN ušetřím polovinu, nestojí to za to? A když se ještě topí na chodbách, ve sklepech ... Např. jednu topnou sezonu vytopil 1 radiátor v baráku přes 5000 Kč. Ale je to přece jen otázka peněz k dispozici...
já nemusím, už je to nějaký ten rok máme a naprostá spokojenost. Velmi přesné poměrové měření. moje výhoda je v tom, že jsem si narozdíl od jiných přečetl návod a prostudoval práci toho zařízení, takže vím jak se chovat k teplu tak, abychom neměli zbytečné náklady, zatím co ostatní to nechávají bez povšimnutí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.