Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Typ měřáku na radiátor

Od: lucky* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, ve společenství vlastníků bytů už delší dobu uvažujeme o měřácích spotřeby tepla, ale nevíme, jaké by byly, co do skutečné spotřeby tepla nejlepší. Poradil by nám někdo?

Díky za odpověď ;)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

www.tzb-info.cz

doplněno 14.10.13 07:28:

portalsvj.cz/...

buss
hodnocení

0x

No ono to teplo neměří... hledejte IRTN, dvoučidlové a pochopitelně k tomu termoventil. A firmu v místě, která IRTN instaluje a odečítá, např. Doprimo 3 - radio.

doplněno 13.10.13 22:17:

Nad čím diskujete? Dálkový odečet, i vodoměru, je na to, aby mi do bytu nikdo nelezl a odečet byl ve stejnou dobu a ne někoho prosit, kdy bude doma. Mimo stanovené případy nemá nikdo cizí co v bytě dělat. Přání někoho větřit v bytě je ... Dvoučidlové jsou proto, aby bylo mj. ztíženo ovlivnění. Jednočidlové snad se už ani nevyrábí.

hodnocení

0x

měřiče jedině digitální s dálkovým radiovým odečtem. Dvoučilo není nezbytné. Klidně mohou být jednočidlové, žáleží jaký je rozdíl v pořizovacícn nákladech. Vy ještě nemáte poměrové měřiče. . . . to snad ne!

rnk*
hodnocení

0x

Všechny jsou poměrové, ale některé jsou již při montáži naprogramovány pro monkrétní radiátor a konkrétní místnoast, přepočet je pak již jednoduchý a může jej provést i správce sám. Některé toto v sobě nemají a při přepočtu je pokaždé nutno zohlednit specifika radiátoru a konkrétní místnosti. Výpočet pak musí provádět specializovaná firma.

Radiový odečet je zbytečná, drahá a potenciálně nespolehlivá věc. Je dobré jednou za rok (při odečtu) měřič fyzicky prohlédnout a může to provádět i člen výboru. Ono je dobré, když se jednou ročně zodpovědný člověk podívá do všech místností v domě.

techem.cz/...

zde nesouhlasím, nevím rpč by vám měl někdo 1x za rok prolézat celý byt. To co není dálkově odečítatelné je v dněšní době pravěk. A navíc cena je srovnatelná !

rnk*

Když vám nevadí, že třeba pod vámi bude bydlet magor co naplní byt odpadky nebo vyhodí barák do povětří plynem... Navíc byt není výhradně váš, ale sestává i ze společných částí jako je napříklat právě topení nebo nosné zdi.

doplněno 13.10.13 21:36:

Rádiově odečitatelné měřidla jsou ovlivnitelná rušením a je nutno zkontrolovat zda jsou skjutečně stále namontována tam kde mají být.

doplněno 13.10.13 21:37:

srovnatelný je i Mercedes s Trabantem. Jiná je jak to srovnání dopadne.

opravdu jste to precizn popsal, takže podle Vás výrobce radiových poměrových měřičů vyrobil něco co nefunguje/nemusí fungovat a je na nic. No to je mi věru zajímavý osobitý názor. Rušení je nesmysl, ocečet se buď provede a nebo neprovede a pak se tedy opakuje. Myslím, že tu uvádíte zavádějící skutečnosti. Mj. se tato funkce uplatňuje i na vodoměrech.

hodnocení

0x

Pořiďte si co chcete, ale vždy to bude jen poměrové měřidlo a rozpočítává podle něj jen část nákladů na vytápění.

buss

No a to naprosto stačí, abych ušetřil. Jinak se platí spotřební složka podle plochy bytu, i pokud šetřím, platím jiným. Proč? Nepotřebuji běhat v bytě v trenýrkách, stačí mi max. 22° a proti době bez IRTN ušetřím polovinu, nestojí to za to? A když se ještě topí na chodbách, ve sklepech ... Např. jednu topnou sezonu vytopil 1 radiátor v baráku přes 5000 Kč. Ale je to přece jen otázka peněz k dispozici...

já nemusím, už je to nějaký ten rok máme a naprostá spokojenost. Velmi přesné poměrové měření. moje výhoda je v tom, že jsem si narozdíl od jiných přečetl návod a prostudoval práci toho zařízení, takže vím jak se chovat k teplu tak, abychom neměli zbytečné náklady, zatím co ostatní to nechávají bez povšimnutí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]