Nejste přihlášen/a.
Pkd myslíte že maji nějakou cenu,zkuste aukro ,odklepnuto či auktivu v sekci sběratelství-ale řekl bych že jejich cena pro Vás je nulová! Osobně jsem prodal na aukru láhev (odhadem) z těsně poválečných let či z 1.republiky od limonády a vylisovanám znakem Zátkovy limonády,drátěný keramický uzávěr za 75kč.
Nevím, jestli tyto lahve mají nějakou cenu, nějakou malou snad ano, ale pro vás asi nepodstatnou. Podle tvaru a typu lahví se jedná nejspíš o pivní a limonádové lahve.
Co se týče těch vyrytých údajů na lahvích nebo na dně lahve, tak to jsou podle mě pouze sklářské údaje o dané lahvi - kód sklárny, rok výroby (takže vyrobeno v r. 1955, 57, 56 atd.), objem v různých jednotkách (0,33 l, 320 ml)
Série NS, IS, OU se používaly dříve, dnes je ještě možno najít tyto série hlavně u některých vratných lahví, starší výroby, jinak nejspíš ne.
Toť moje teorie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.