Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Staré lahve -co jsou a zač mají nějakou cenu?

Od: kralikar* odpovědí: 6 změna:
Zdravím. Našel jsem 5 nějaký starých lahví , a potřeboval bych poradit co jsouzač a zda mají nějakou sběratelskou cenu , nebo zda jsou vhodné tak maximálně do kontejneru na sklo. 4 lahve měli kovové zavírání a jedna je šroubovací. 2x lahev má zezpoda nápis: ØL NS 571S 1x lahev má zezpoda nápis: 12U.S.FL.OZ 0 U( zezpoda je ozubené ) 56 1x láhev má zezpoda nápis: LR 1955 0 320 GR - jako jediná šroubovací 1x lahev má zezpoda nápis: 0,33l , je velmi silná , na hoře má zbytky kovového zavírání Kdyby někdo věděl , byl bych mooooc rád , kdyby poradil.
Staré lahve -co jsou a zač mají nějakou cenu?
Staré lahve -co jsou a zač mají nějakou cenu? #2
Staré lahve -co jsou a zač mají nějakou cenu? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kralikar*
hodnocení

Ještě nějaké obrázky.

Staré lahve -co jsou a zač mají nějakou cenu? #4
Staré lahve -co jsou a zač mají nějakou cenu? #5

mkat*
hodnocení

0x

Tie zelene sa podobaju na stare pivove.Možno.No a aku maju cenu? Zrejme si domyslite.*andel*

loska

prohnal bych je strojem na prazdne lahve a hned uvidíte jestli maj nějakou cenu :-D

hodnocení

0x

Pkd myslíte že maji nějakou cenu,zkuste aukro ,odklepnuto či auktivu v sekci sběratelství-ale řekl bych že jejich cena pro Vás je nulová! Osobně jsem prodal na aukru láhev (odhadem) z těsně poválečných let či z 1.republiky od limonády a vylisovanám znakem Zátkovy limonády,drátěný keramický uzávěr za 75kč.

lahev
hodnocení

0x

Nevím, jestli tyto lahve mají nějakou cenu, nějakou malou snad ano, ale pro vás asi nepodstatnou. Podle tvaru a typu lahví se jedná nejspíš o pivní a limonádové lahve.

Co se týče těch vyrytých údajů na lahvích nebo na dně lahve, tak to jsou podle mě pouze sklářské údaje o dané lahvi - kód sklárny, rok výroby (takže vyrobeno v r. 1955, 57, 56 atd.), objem v různých jednotkách (0,33 l, 320 ml)

Série NS, IS, OU se používaly dříve, dnes je ještě možno najít tyto série hlavně u některých vratných lahví, starší výroby, jinak nejspíš ne.

Toť moje teorie.

sebod*

Jak Vám tu někteří již odpověděli - cena téměř nulová. Skleněné lahve, kde je označení nějakého starého pivovaru a pod. se prodávají tak do 200,- Kč/kus.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]