Nejste přihlášen/a.
Před nedávnem jsem umyla vnitřek lednice a to i octovou vodou.
Je mi divný, že od tý doby lednice docela hodně zežloutla. A když do ní dám třeba talíř, nebo misku, tak se na tom vytvoří nafialovělé kapky (jako kdybych to potřísnila vodou z řepy, třeba)
Nevíte o co by mohlo jít?
Dobrý den, předpokládám, že ta lednice je stále zcela funkční. Jde jen o vadu estetickou, která je asi způsobena tou octovou vodou, která změnila barvu plastu. Píšete, i octovou vodou. Tak byl asi použit i nějaký jiný čistící prostředek. Pokud byla lednice zapnutá hned a nevyschlá, tak se možná ten čistící prostředek nyní kondenzuje. Ale, to je jen spekulace. Zkuste tu kapku očichat, jestli má nějaký zápach. A jak dlouho se ty kapky tvoří, resp. kdy byla ta lednice čištěna? Zdravím!
doplněno 13.10.13 12:45:Zkuste tu lednici znovu odmrazit a vypnout. Potom vysušit a zapnout, jak se bude chovat. Není v lednici cítit chemický zápach (možná jako aceton)? To by znamenalo asi porušení oběhového systému chladící kapaliny - poškození při čištění. Ale, to by spíše ta lednice nemrazila.
doplněno 13.10.13 14:43:Kdysi jsem u staré lednice při odmražování nožem (blbost) prorazil výparník a vytekla žlutá, mastná a páchnoucí kapalina. Lednice přestala mrazit. To nebude Váš případ, tak jen postup čištění zopakujte a pořádně ji uvnitř před zapnutím vysušte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.