Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v RD mám plynový kotel i kotel na tuhá paliva. Když chci topit na tuhá paliva (dřevem) tak voda vpodstatě necirkuluje.
Čerpadýlko (funguje, resp je slyšet jak hučí) je na vstupu do kotle na tuhé palivo. když topím tak je slyšet jak se voda vaří, ale topení ve vedeljší místnosti je stále studené. Nevíte čím by to mohlo být? pokud topím plynem tak je topení teplé hned
díky moc
Popište systém zapojení obou topidel do oběhu, takto těžko někdo poradí, co musíte udělat, když přepínáte jiný druh topení a pod., jaký máte kotel na pevná paliva?, plynový kotel po zapojení vytápí i tento kotel na pevná paliva?, nebo jej musíte uzavřít.. atd,
Dobrý den, pokud měním vytápení z kotle na plyn na kotel na tuhá paliva, uzavírám přívody vody do plynového kotle a otevírám přívody vody do kotle na tuhá paliva, pak zatopím a pouštím čerpadýlko, které je na vstupu do kotle na tuhá paliva. Plynový kotel nevytápí větěv s kotlem na tuhá paliva. Kotel na tuhá paliva je H41
Pokud se voda vaří a radiátory jsou studené, pak je to docela jasné.
Někde máte zavřený nějaký ventil (kohout) či co. Pokud máte víc kotlů, bývá zvykem mít možnost nějak přepínat, kudy voda poteče a kudy ne. Jinak by teplá voda proudila z topícího kotle přes ten druhý zpátky a a jeho komínem by utíkalo teplo. Hledejte něco, čím se dá voda zavřít nebo přepínat mezi trubkami.
Topenáři chtějí téměř vždy ušetřet za projekt a to co popisujete jsou důsledky. V popsaném případě stačí do systému vložit dvě zpětné klapky a nebude nutno nic otevírat a zavírat a žádný kotel nebude fungovat jako pasivní radiátor. Tohle by měl topenář zvládnout i bez projetu, ale to bysme nesměli být v zemi s úpadkem řemesel.
to bude ucpanej filtr já to taky měl tak jsem vyčistíl čerpadlo mám na m,aximu a jede to jako fík
Udělejte detailní fotky potrubí v kotelně a dejte to sem. Vždy fotku z větší dálky a pak detail.
Dobrý den,
první foto - vlevo (bílý) kotel na TP)
druhé foto - detail na smyčku kolem oběhového čerpadla. zde mám povoleneé oba kohouty vedle čerpadla, kohout v bočním rameni je utažený aby voda necirkulovala v tomto minioběhu
třetí foto - plynový kotel (v pravé části místnosti
Díky za jakýkoliv tip
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.