Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka Candy špatně umývá nádobí

Od: myckacandy odpovědí: 8 změna:

Prosím poraďte.Koupili jsme si myčku Candy.Pořád mi však umývá nádobí tak,že sklo je bílé,zašedlé.Kde dělám chybu?Sůl i leštidlo jsem dala.Dávám tam tablety.Děkuji Jana

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paja*
hodnocení

1x

Chyba je v tom ,že k tabletě přidáváte ještě leštidlo. Právě velké množství leštitdla způsobuje bílý povlak na nadobí.

kejki

tox232*
hodnocení

0x

Nedavejte leštidlo ani sůl do myčky ale použijte tablety All in 1 od firem Calg**** nebo So*at nechci dělat reklamu

výtka
Upozornění od sys clayman 27. 02. 2009 10:13:28

taková reklama by nevadila... nepředpokládám, že byste na zmínění Calgon nebo Somat něco vydělal :)

Upřímně rečeno - já těmto tabletám "vše v jednom" nevěřím a používám klasicky sůl i leštidlo a nemám problém.

Navíc pro tyto tablety musí být myčka uzpůsobená, musí je umět používat. To by ale snad měla každá nová myčka. Dále je potřeba si uvědomit, že množství soli obsažené v tabletě odpovídá průměrně tvrdé vodě. Pokud máte vodu tvrdší, musíte stejně používat sůl! Je to výslovně uvedeno v návodu k myčce.

Jinak k původnímu dotazu - máte správně nastavenu myčku dle tvrdosti vody? Jedná se o povlak, který lze smýt?

doplněno 23.02.09 14:22:

Používáte s tabletami program pro tablety?

dasa*

Zdravím, také mě myla špatně myčka. Používala jsem tablety 3v1. Koupila jsem čistič myčky, nasypala novou sůl (hrubá zrna), a spustila na program s nejvyšší teplotou (bez nádobí) ... Teď už jsem bez problémů. Konrultovala jsem to s opravářem - doporučil mi kupovat prášek,leštidlo a sůl KAŽDÉ ZVLÁŠŤ. Tablety mi nedoporučil. Leštidlo používám, ale mám nastaveno dávkování na minimum. Myji maximálně na 45 stupňů...a zase se nádobí krásně leskne. Mám pocit, že tabletami jsem myčku docela zaneřádila

drroman*
hodnocení

0x

na některých tabletách je dokonce napsáno ,že nejsou vhodné pro teploty pod 60*C

hodnocení

0x
Pokud je sklo matne, a nejde ani umyt rucne, tak to delaji z vlastni zkusenosti levne sklenicky, napr. z IKEA. Ale nemusi to byt vas pripad.

mycka
hodnocení

0x

já používám místo leštidla ocet a je to leskle

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]