Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kaluž na dvoře

Od: davidos* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,mám problém..koupil se dům a na dvorku byla všude dlažba...kvůli dětem se nechal jen chodník ke kulnám a k pergole...zbytek..." cca 20m2 obrubníky dokola a zasetí trávy...půda tu je tak 20 cm hlína pak asi jíl...a skála...problém který dnes vidím je ,že dole u baráku je v rohu kanál a žlab k němu...,ale dal se tam obrubník...místo je níže než dál od domu a v rohu se udělala dnes při dešti kaluž :( mám tam udělat nějakou drenáž nebo bude stačit v rohu obrubníku udělat žlábek ,aby voda stékala žlabem u baráku do kanálu?...děkuji...Jde mi o to jestli podél toho obrubníku nevyhloubit šlinc do něj žlutou drenážku a provrtat se obrubníkem a betonem do toho žlabu ke kanálu...ono když to přetece tak to půjde do kanálu ,ale to by tam byla tak 5cm kaluž než se to přelije...díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavkazji*
hodnocení

0x

Zdravím,chtělo by to foto .

kralikar*

Jak píše předešlý uživatel , chce to foto , takto nemám moc představu a abych neporadil špatně.

davidos*
hodnocení

Tady je pár fotek... pastorkovic.rajce.idnes.c/... ...díky za rady

paw*
Bud po obvodu slic, do nej zlutou drenazku a zasypat kacirkem. Kacirek zashora nezakryvat. Nebo nekam udelat kanal (sachtu zakrytou mrizi) a travnatou plochu k toku vyspadovat.
davidos*
hodnocení

Ten roh je právě nejníže...takže jsem myslel u toho rohu obrublíků udělat výřez aby to teklo do žlabu a do kanálu,ale chci to udělat tak aby to bylo OK ..proto se tu raději ptám...

davidos*
hodnocení

To zakrytí mříží myslíte jak?...podél obrubníku jak je hlína dát mřížku nebo nahoru na obrubník..a dát přes tu mříž třeba netkanou folii? na zachytávání hlíny atd? dík

fribble*

Nedělal bych z toho velkou vědu, v rohu proříznout flexou šlic v obrubníku, pro prvních pár týdnů tam dát "sítko", třeba kus mušího pletiva a pod. Až plocha zaroste trávou, přestane se vymývat hlína a můžete to nechat tak. To jen na chvíli, než se plocha zpevní.

davidos*
hodnocení

Ok tak to je v pohodě...myslel jsem,že tam ta mříž zůstane...díky za rady

paw*
Zakryti mrizi sem myslel tak, ze tam mate udelat normalni kanal jako na destovou vodu u cesty. Ale zakladem je mit ten plac trosku sespadovany. Staci treba jen 1 cm na metr. Proste at se voda stahuje na jedno misto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]