Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kanalizace projekt

Od: ikuru* odpovědí: 5 změna:

v naši obci se bude zřizovat kanalizace revizni šachty chce projektat umystit na naše pozemky musime s tím souhlasit?

dale musime mit stavebni povoleni na položeni připojky na našem pozemku , někde jsem četl že do 50 m nemusi byt ani ohlaška

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

1. Ne..samozřejmě že s umístěním revizních šachet ani kanalizace na Vašem pozemku souhlasit nemusíte..

2. Ano, na přípojku do 50m délky nemusí být ohlášení, ani stavební povolení, ale dle §96 je potřeba územní souhlas

podle mě by to mohly být RŠ přípojek a ty se dávají do pozemku majitele přípojky

To potom ano, ale to z otázky nebylo jasné.
RŠ na přípojce je ale v zájmu majitele domu, tak jsem předpokládal že se jedná v tomto případě o RŠ nebo VŠ na veřejné části kanalizace.

hodnocení

0x

moc tomu není rozumět, pokud je revizní šachta na kanalizaci na vašem pozemku, jde snad i o kanalizaci na vašem pozemku. Nebo jde o revizní šahctici přípojky?Obec bude chtít, aby se všichni na kanalizaci připojili, tudíž mysím postačí ohláška, kde bude mít na obci jistě úředník připravený formulář pro více občanů a vy jej jen vyplníte. Spíš by bylo nelogické, kdyby Vám k připojení byly kladeny nějaké zásadní překážky.

pohanka*
hodnocení

0x

Napíšu, jak je to u nás. Kdo má rodinný domek s předzahrádkou, nebo větší pozemek okolo domu, tak má revizní šachtu každý svojí, ke své kanalizaci, nebo má průjezd tak tam lze šachtu též umístit. Je to dobré na čištění a kontrolu. Kdo má baráček hned na hranici s chodníkem, tak má ve sklepě kanalizační trubku s otvorem a náhledem, kudy se strká případně kamera, nebo čistící kartáče a podobné zařízení. Vše je podle místních podmínek u toho dotyčného baráčku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]