Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na čištění WC a umyvadla

Od: martinavalkova odpovědí: 6 změna:

Podědila jsem starší domek. Jsou zde celkem zaneřáděné, zahnědlé toalety. Umyvadlo jsem odšroubovala, vyndala neuvěřitelné množství nečistot, především chlupů, lepší ale stejně moc neodtěká...Existuje nějaký výrobek, kyselina, která může reálně ucpávky, nečistoty vyčistit, rozložit... Doporučte něco z Vaší zkušenosti - účinného :D

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Jak píše "jethro" LOUH a lepší než ten v krtkovi jsou přímo granule louhu. Na vodní kámen běžně používám SAVO wc ale pokud je to horší stav tak BREF power (i na plastovou vanu).

honzav88*
hodnocení

2x

na vodní kámen je nejlepší ocet nebo kyselina citronová + vařící voda. na ucpané odpady louh. I některé komeční značky docela fungují, ale moc je nepoužívám, tak teď nevím jaké přesně...

Na odpady je přípravek "Krtek" (což je v podstatě louh sodný). Nasypeš granule do odpadu, zaliješ vřelou vodou a je to.

doplněno 11.10.13 15:03:

Může to trochu prskat a stříkat, tak bacha - je to docela brutální žíravina.

ivik*
hodnocení

0x

S tím louhem bych byla opatrná, ve starších domech jsou odpady třeba z kovových trubek a louh vám to může prožrat tak, že se trubka proděraví a budete kopat celé odpady, protože vám půjde vody mimo odpady...

dobrman*
hodnocení

0x

Na odpady taky používám Krtka a na rez či vodní kámen se mi osvědčila obyčejná prášková soda.Zrovna nedávno jsem čistila dřez, zkoušela jsem kyselinu citronovou, různé koupené prostředky a pomohla až soda

hodnocení

0x

Nasypte tam 3 kypřící prášky, nechte to působit asi půl hodiny a pak tam nalejte litr coca coly, to vše udělejte večer a ráno to zalejte horkou vodou. Čištění zašlého umyvadle nemá smysl, kupte nové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]