Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
řeším otázku zateplení stropu jedné místnosti v domě. Dům je zděný z pálených cihel z roku 1890. Výška místnosti 4,1metru
Skladba stropu je následující:
1) 5cm vrstva škváry
2) půdní cihly
3) dřevěné desky
4) volný prostor mezi trámy
5) desky
6) palach a omítka
Moje představa o zateplení je taková, že bych vrstvu škváry odstranil a přímo na půdní cihly rozložil vatu popř. polystyrén. Půda není nijak využívaná takže požadavek na pochůznost není nutný.
Lze takto realizovat zateplení? Jaké materiály použít popřípadě jaké je lepší řešení?
Děkuji za odpovědi.
Kamzol, já bych asi udělal toto:
1) odstranit pryč
2)prodat půdní cihly za 5-6Kč/ kus (jsou to půdovky?)
3) Odstranit očistit, zkontrolovat stav, chemicky ošetřit
4) očistit zkontrolovat stav, chemicky ošetřit
5) vložit dřevěné desky zpět (podle vrstvy vaty i parotěsku
6) položit volně izolaci 24-30 cm dle výběru a kvality
7) zakrýt Jutadachem 95
Přeji hezký víkend.
Pokud nemáte v úmyslu využít celou výšku místnosti např. spacím nebo skladovacím prostorem v horní části mísnosti, nejjednodušší by bylo snížit stropy sádrokartonem s minim. izolací, zbytek zaizoluje mezistropní vzduchový polštář. Pokud máte využití pro celou výšku místnosti, já osobně bych volil foukanou izolaci mezi trámy. Stačí odstranit pár cihel a udělat otvor vždy v řadě mezi trámy, izolace je bezchybná, bez spojů a po opravě podlahy nebrání jakémukoli případnému dalšímu využití půdy. (Taková půdička, tam se mi to bude věšet !)
Děkuji za reakci, v místnosti je vytvořen mezonetový prostor na spaní. V současné době místnost nevyužíváme a tak nám funguje jako velká spižírna (odhadem je tam cca 15 stupňů), ale tento stav bych chtěl příští rok změnit. Foukaná izolace mě napadla jako první, ale vysoká cena této technologie mě ihned odradila. Jedná se mi o to, zda-li moje navrhované řešení bude účinkovat a nebudu tak zbytečně vyhazovat peníze a zároveň zda-li z tohoto řešení nevzniknou do budoucna problémy například plísně a podobně. Ostatné místnosti jsou už snížené na 3 metry (níže nešlo kvůli oknům).
Dobrý den,
Otázka zateplení začíná být letošním rokem aktuální a tak jsem na internetu hledal i další možnosti zateplení. Na internetu jsem našel i tato řešení:
1) jedná se mi o obrázek s pouze položeným EPS na podlaze půdy. Nebude v tomto případě problém s plísněmi? Nebo se pod tuto vrstvu EPS dává parozábrana?
2) otázky stejné jako v prvním případěpouze s použitím vaty.
Rada od pana Cukráře je dobrá a děkuji za ni, ale přiznám se, že s ohledem na pracnost a špatného přístupu na půdu => vstup je ve výšce okolo 6metrů z fasády malými dvířky, mě tato varianta příliš neoslovila.
Proto by mě zajímalo, zda-li výše uvedené varianty řešení zateplení jsou akceptovatelné a hlavně funkční.
Děkuji za rady
1) Plíseň nehrozí, pokud dílu uděláte kvalitně, bez spár, což u polyše půjde s problémy. Dejte dvě desky EPS hranou k sobě a podívejte se proti světlu...
2 Toto je určitě lepší varianta, jak číslo 1.
Z mé první rady si můžete vzít postup č.
6) položit volně izolaci 24-30 cm dle výběru a kvality
7) zakrýt Jutadachem 95
Upravit dle místních podmínek
Takže pokud to shrnu, tak:
1) stávající podlahu zbavím nečistot (prach, škvára, suť)
2) položím volně izolaci 24-30cm
3) položenou izolaci zakryji Jutadachem 95
Ještě dotaz ohledně izolace. Jaký typ izolace zvolit, kterou byste mi doporučil (poměr/cena).
Wiegla, a vím že spoustu lidí z poradny vzali izolaci zde:
v síle 2x 16cm
Co se týče Jutadachu 95, tak jsem si myslel, že by měl přijít položit pod nad izolaci ... ale člověk se stále učí
kvůli prachu.
Takže pokud to shrnu, tak:
1) stávající podlahu zbavím nečistot (prach, škvára, suť)
2) položím volně izolaci 24-30cm
3) položenou izolaci zakryji Jutadachem 95
Ještě dotaz ohledně izolace. Jaký typ izolace zvolit, kterou byste mi doporučil (poměr/cena). Co se týče Jutadachu 95, tak jsem si myslel, že by měl přijít položit pod izolaci ... ale člověk se stále učí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.