Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cvikr

Od: mil® odpovědí: 13 změna:
Vážení přátelé. Poraďte, kde koupit cvikr, ne starý z antikvariátu, ale takový který bych moh normálně nosit. Nikde ho nemůžu sehnat.*tuc*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Asi se to již nevyrábí... snad tedy jen na zakázku.:(

Ale monokl, ten se dá získat! Kolikrát člověk ani neví jak k němu přišel...*smich**smich**smich*

mil®
hodnocení

Třeba to někdo dováží nebo něco. Pokoukejte se mnou*stop*. Dík*tuc*
al bunda*

Ptal bych se u optiků, jsou od fochu...

Skvělý den.

mil®
hodnocení

Optici jsou na... Obešel jsem jich několik a nic. To bylo první co jsem udělal*stop*.

Proto se ptám na Poraďte*tuc*

Jsem důsledný a tak jsem se i optal. Asi opravdu v současnosti zde není výrobce cvikrů či tzv. skřipců. Všude, asi stejně jako tobě, mi byly nabídnuty možnosti starožitnictví, což ty odmítáš (ale vlastně, proč?). Jediné dosažitelné cvikry jsou ve formě ochran stávajících brýlí a o to tobě jistě nejde. Tedy opravdu asi zbývá jen možnost zakázkového provedení (má-li to za něco stát). :)
mil®
hodnocení

Dopátral jsem se stejného co píšeš. Starožitnictví je asi v současné chvíli jediná možnost, ale chci to na nošení, ne pro zajímavej xicht. Starej cvikr mám.

Stejně hledám dál.

Přesto dík *tuc*

Nooo, možná ti to přijde jako šťouravá otázka...

... ale proč vlastně lpíš zrovna na tom cvikru (skřipci)*nevi*

Já jsem taky zasklenec a jsem rád, že své prsty kladu mimo skla, neb mít cvikr, měl bych je ještě upatlanější než nyní...:)

mil®
hodnocení

Hezký slovo zasklenec :)

Používám brejle jen na čtení a bez nich nic nepřečtu, takže je furt nosím na šňůrce jak nějaká stará panna, což se mi moc nelíbí, ale nedá se nic dělat. Proto jsem začal uvažovat o cvikru, že bych ho měl sice na šnůrce, ale v kapsičce třeba u košile. Zdá se mi takovej skladnější a menší, no. Jinak na tom cvikru pochopitelně nelpím, obejdu se bez něj, jen mě to tak napadlo.

Tak hledám*tuc*

al bunda*

Zdravím, tak teď už spekuluji, jelikož zasklenec zatím nejsem. Takovou věc by mohl umět vyrobit řemeslník, který se zabývá výrobou šperků ze zlata. Kovotepec, nebo někdo takový. Co takhle zkusit se poptat po zlatnictvích? Zejména po takových, která vyrábějí šperky na zakázku?

Hezký den.

Teda al bunda... asi jsi zapomenul na *smich**smich**smich**smich**smich**smich**smich*

...nebo to bylo myšleno vážně?:P

jjjjjj
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Tak jsem si přečetl diskusi a mám z toho dva pocity

1. nejsem sám, kdo shání cvikr

2. bohužel je pravda, že ho nelze jen tak sehnat

Kdybys ho sehnal, dej mi prosím vědět kde. díky

mil®
hodnocení

To je krásný, že nejsem sám, kdo chce nosit cvikr. Už jsem myslel, že jsem praštěnej jen já*smich*

Smutný je, že jsem cvikr ještě nikde nesehnal a to ho hledám celkem intenzivně, ale asi na špatnejch místech.

Kdybys ho náhodou sehnal ty tak dej taky vědět.

Ď. *tuc*

jjjjjj
Nechci to zakřiknout, ale snad budu mít štěstí. Na internetu jsem objevil - asi náhodou inzerát, že ho někdo prodává. Slíbil mi ho poslat na dobírku. Tak až přijde a jestli přijde, dám vědět zda jsem to štěstí měl.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]