Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lakovaná dvířka-odlupuje se folie u trouby

Od: ola® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám kuchyni ve vysokém lesku, dekor ořech merano. Dvířka jsou zaoblená, vyrobená originál na rozměry stoláře, není tam žádná ABS, ani lepící hrana a po roce se začaly odlupovat rohy (tzv, rolovat-odlupovat folie v rozích). Je to na obou stranách kolem vestavěné trouby a také hlavně na horní hraně zásuvky pod troubou. Trouba mi těsní dobře, věřím, že tu mírnou teplotu, která při pečení uniká kolem dvířek, tak tu by dvířka měla snést. Máme v rodinném domě ještě jednu kuchyni od jiného stoláře a ta je stará 4 roky a nic se neodlupuje, ta je z lamina a má ABS hrany.

Stolář mi řekl, že podle něho, se to odlupuje tím, že jde z trouby teplo. Ale to jde přece z každé! V té starší kuchyni mám troubu také vestavěnou a peču v ní více a nic se neděje. Teplota u dvířek trouby je cca naprosto stejná u obou trub.

Stolář tvrdil, že ta dvířka tedy odmontuje a pošle je na reklamaci, ale že mi moc naděje nedává. Tak co stím?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

I když trouba těsní dobře, tak při otevření se z ní vyvalí horká pára a ten problém co popisujete určitě hrozí. Na druhou stranu, jestliže uvažujete o reklamaci, tak máte linku starou zřejmě teprve nekolik měsíců a nepředpokládám, že pečete každý den. Takže na loupání je dost brzy. Pravděpodobně byla použita méně kvalitní technologie, než u druhé linky. Pokud to vyreklamujete, tak stejně nejspíš dostanete dvířka, která se začnou po chvíli loupat. Asi si zjistěte, u koho stolař dvířka zadával a na netu si pohledjte reference k dotyčné firmě.

ola®
hodnocení

linka je stará 1 rok a v troubě peču tak 1x za 14 dní...

hodnocení

0x
Klasický problém foliovaných dvířek.
Na druhý kuchyni to nedělá, neb tam máš ABS. Je to případ od případu, některé dvířka vydrží více, jiný méně. Ale rok je opravdu málo.

hodnocení

0x

Ten, kdo kdo troubu dělal, musel vědět, že dvířka hřejí a že škvírami uniká teplo. A přesto dvířka udělal tak, jak je udělal. Je potřeba, aby zhotovitel našel řešení. Jakékoliv, ale tento problém musí vyřešit on. *hej*. Před zakázkou měl tuto práci odmítnout s tím, že folie nebude držet, že se bude odlupovat. Práci přijal, ručí za ni a je na něm najít řešení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]