Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám kuchyni ve vysokém lesku, dekor ořech merano. Dvířka jsou zaoblená, vyrobená originál na rozměry stoláře, není tam žádná ABS, ani lepící hrana a po roce se začaly odlupovat rohy (tzv, rolovat-odlupovat folie v rozích). Je to na obou stranách kolem vestavěné trouby a také hlavně na horní hraně zásuvky pod troubou. Trouba mi těsní dobře, věřím, že tu mírnou teplotu, která při pečení uniká kolem dvířek, tak tu by dvířka měla snést. Máme v rodinném domě ještě jednu kuchyni od jiného stoláře a ta je stará 4 roky a nic se neodlupuje, ta je z lamina a má ABS hrany.
Stolář mi řekl, že podle něho, se to odlupuje tím, že jde z trouby teplo. Ale to jde přece z každé! V té starší kuchyni mám troubu také vestavěnou a peču v ní více a nic se neděje. Teplota u dvířek trouby je cca naprosto stejná u obou trub.
Stolář tvrdil, že ta dvířka tedy odmontuje a pošle je na reklamaci, ale že mi moc naděje nedává. Tak co stím?
I když trouba těsní dobře, tak při otevření se z ní vyvalí horká pára a ten problém co popisujete určitě hrozí. Na druhou stranu, jestliže uvažujete o reklamaci, tak máte linku starou zřejmě teprve nekolik měsíců a nepředpokládám, že pečete každý den. Takže na loupání je dost brzy. Pravděpodobně byla použita méně kvalitní technologie, než u druhé linky. Pokud to vyreklamujete, tak stejně nejspíš dostanete dvířka, která se začnou po chvíli loupat. Asi si zjistěte, u koho stolař dvířka zadával a na netu si pohledjte reference k dotyčné firmě.
Ten, kdo kdo troubu dělal, musel vědět, že dvířka hřejí a že škvírami uniká teplo. A přesto dvířka udělal tak, jak je udělal. Je potřeba, aby zhotovitel našel řešení. Jakékoliv, ale tento problém musí vyřešit on. . Před zakázkou měl tuto práci odmítnout s tím, že folie nebude držet, že se bude odlupovat. Práci přijal, ručí za ni a je na něm najít řešení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.