Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ma nekdo zkusenost s elektrickou rezackou?

Od: tomiiiika odpovědí: 10 změna:

Zdravim,

rozhoduji se, zda koupit rezacku rucni nebo elektrickou s kotoucem.

S rucni rezackou kde musite na konci rezu dlazbu zlomit neni rez uplne rovny.

Nasel jsem ale tohle: eproton.cz/...

Nezna to prosim nekdo?

Obklad 70cm dlouhy a 8mm tlusty

Diky!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radil*
hodnocení

0x

Věř, že s kvalitní ruční řezačkou uděláš stokrát rovnější řez než s tímto šmejdem. To můžeš zrovna dát do úhlovky kotouč na kámen nebo vidiák a jsi na tom stejně. Ruční ti udělá mnohem lepší řez.

Asi tak, jen touhle to bude míň prášit než při řezání flexou.

tomiika

Dekuji za prilozene video...skoda, ze neukazou rez z detailu

tomiiiika
hodnocení

Jde o to ze kvalitni rucni rezacka stoji minimalne 2000kč.

Normalne to delam flexou s diamantakem ale tam jde zase o to jak se me zrovna klepou ruce :).

A ten rez glazurou neni tak zubatej jako kdyz jsem to zkousel rucni rezackou ( ta byla ale z levnejsich vod cca 1000kc).

Tak me napadlo, ze tohle by nebylo spatny kdyz si na to tu dlazbu polozim a pojedu podle toho.

Mohl by jsi mi teda doporucit nejakou rucni rezacku o ktere si myslis, ze by byla vhodnejsi nez ta kterou jsem sem dal?

Diky

radil*

No, na rovinu - musíš se rozmyslet, jestli chceš řezat pořádně nebo levně. Dobrý řez ti udělá jakákoli nad 2t, pokud se tím neživíš, tak je zbytečné vyhazovat víc jak 3. Ale buď si jistej, že to v tvém odkazu ti to okouše takovým způsobem, že už je lepší pravítko a řezák na sklo. Plno lidí to tak dělá taky. Záleží na tom, jak často ji využiješ. Osobně si myslím, že vyhazovat peníze na to, aby sis obložil jeden rodinný domek je zbytečnost, to už je lepší půjčovna profi nářadí. Vyjde tě to levněji a kvalita bude vysoká. Pokud děláš nějaké melouchy, tak doporučuju opravdu něco v rozmezí těch 2-3t. Když dáš vyhledávání tady nebo na kutilské poradně, tak asi před 3/4 rokem si tam chlapík vybral velmi solidní řezačku asi za 2,5 už v profi kvalitě.

tomiiika
hodnocení

No pravě že obkládam ten rodinny domek :-D.

V kuchyni jsem to rezal flexou. Ale to bylo jen 17m2. Ted mam 36m2 v koupelne a na chodbe cca 33m2.

V lete to zase vyuziju na vydlazdeni schodu pred domem a urcite by se to vyuzilo jeste na neco (mozna na terasu).

Pujcovna to je moc slozity v blizkosti nic nemam a nejsem profik, tak mi to trva nalepit delsi dobu abych to mel kvalitativne jak si predstavuji. Mozna by mi to pujceni vyslo jeste vic nez ty 2000kc :).

Nez jsem nasel tu elektrickou chtel jsem koupit tohle landsmann.cz/...

tak uvidime...mozna si pujcim v pujcovne tu lepsi rucni rezacku na jeden den abych si to vyzkousel a kdyz to bude OK tak bych koupil tady tu.

Kazdopadne dekuji za rady a informace!

radil*

Ta vypadá dobře. Dvojtý vedení v ložiskách na X-ližině by mělo zaručit rovnost řezu, do téhle bych se nebál jít. Pokud toho máš jak říkáš a čeká tě ještě terasa, tak bych do ní šel. To se ti vrátí. Zvlášť když si to děláš celé svépomocí a půjčovnu máš daleko, za rok můžeš zjistit, že obložíš něco dalšího, doma se to neztratí.

Navíc jí pak na aukru klidně za 1500 prodá.

Tahle vyada dobrem dejte vedet jak se s n i pracuje, take o ni uvazuji, ikdyz uz vetsinu mam oblozenou, ale jen levnou rezackou a tam udealt rovny rez je opravdu umeni (vule)

tomiika

Tady je k ni i vïdeo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]