Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neodtíká odpad v kuchyni

Od: ondrasek* odpovědí: 10 změna:

Zdar lidi, mam docela velký problém. Koupili jsme domek, vše zrekonstruovali a teď po roce nám přestal odtékat odpad v kuchyni(dřez ,myčka). Odpad se napojoval na stávající odpad a nebyl s tím žádný problém. Ve sklepě mi vedou dvě trubky kterými prý odpad odtíká, obě trubky jsem rozřezal a žádný odpad tama neteče. Snažil jsem se odpad prošťouchnout strunou, ale dostanu se do 4,5m a tam se to zasekne, takže nepomáhá, měl jsem zde instalatéry ti do toho nacpali hadici a snažili by se tlakem vody pročistit - nepomohlo, Krtek a jiná svinstva nepomáhají. Odpad prý vede do jímky (20m pod domem) ale do jímky nic nepřibývá. jediné co trochu pomáhá je taková jakoby pumpa co vyzvedne tu vodu a natlačí ji zpět, ale to pomůže tak na 3 dny a potom se mi zase vypouští myčka do dřezu.Většinou to odtíká ale strašně pomalu.

Má ještě někdo nějaký nápad co s tím?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to pracné ale jedině výměna "zaseklé" části.

ondrasek*
hodnocení

ne to není pracné ale nereálné. sekat novou kuchyni, koupelnu, toaletu, ložnici, garáž a 15m zahrady abych našel trubku fakt nejde. Už mě napadá pouze chlap s kamerou a hledat kde a jaký je vůbec problém:(

já tomu rozuměl že: "ale dostanu se do 4,5m " že víte kde je ucpáno?
Instalaterské péro a zkoušet. Jakmile je kousek průtoku, tak louh.

hodnocení

0x

Domýšlím si, že ta "taková jakoby pumpa co vyzvedne tu vodu a natlačí ji zpět, ale to pomůže tak na 3 dny"je asi obyčejný gumový zvon, který trochu pomůže s průtokem. Je to tak nejasně popsáno, že si člověk opravdu musí domýšlet. Pokud Vám po "zazvonění"teda použití toho zvonu voda aspoň trochu protéká, doporučuji použít něco ze sortimentu biočističů odpadu, google.cz/... když to rok protékalo a potom přestalo, může být to potrubí zanesené mastnotou a jiným svinstvem, které by bio mohlo odstranit. Nepíšete, že mohlo dojít k mechanickému ucpání potrubí. My jsme doma stále čistili odpady horkým roztokem krystalické sody, dostat v drogérii.

Nebo popište p o d r o b n ě j i , jak jsou daleko ty trubky ve sklepě od dřezu a myčky, kterým směrem jste strkal strunu, kam cpali instalatéři hadici, či směrem ke džezu a opačně, a když použijete tu pumpu, jak dlouho trvá, než se voda objeví v dřezu, a neodtéká. Myslím tim, kolik vody z dřezu nateče do trubky, než přestane odtékat. Podle toho se dá přibližně posoudit, jak daleko je to ucpané místo. Například dvě vědra vody nalejete a dost. průměr potrubí je většinou pro dřezy 50 mm, obsah kruhu býval Pí krát er na druhou, z toho víme, že při tolika a tolika litrech vody bude sloupec vody dlouhý tolik a tolik cm (m), tam může být chyba.

Bez informací, někdy i zdánlivě nepotřebných, takto na dálku Vám těžko poradit.

ondrasek*
hodnocení

nejedná se o klasický zvon, je to taková jakoby pumpa která do sebe natahne asi 0,5l vody a potom to tlakem pustí zpět do potrubí. Ty trubky ve sklepě nikam nevedou- netuším odkud a kam vedou. zkusím ještě nějaké ty čistící prostředky a uvidíme... pokud to nepomůže tak zkusím jedině nějakého lepšího instalatéra.

expe28*
hodnocení

0x

Vím, že jste říkal že krtek nepomohl ,ale zkusil jste něco Hg?Mají to na www.aaa-autolaky.cz.Jinak asi pak opravdu chlapa s kamerou abyse podíval proč a kde to stojí

hodnocení

0x

Kupte si v drogérií kyselinu sodnou a pak o odsajte co nejvíc tekutiny z potrubí a pak tam nalévejte tu kyselinu,pár krát to opakujte.Můžete nalít i bez odsátí ,ale nebude to mít tak velký účinek. Petr

starena*

Jakou kyselinu? Kyselina sodná neexistuje. Nemyslíte kyselinu solnou?

tigrine*
hodnocení

0x

Zkuste tam nalít Badex - ten vám zaručení prožene trubky a to hned, ale bacha - je to mazec... *cert*hrozný svinstvo...

jabraka*
hodnocení

0x

Asi měl na mysli louh sodný.Ale žádný žrout nefunguje,pokud je odpad zcela ucpaný.Je potřeba aspoň malý otvor,který se pomalu proleptává .

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]