Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, také si nepamatuji, že by se musela izolace používat. Záleží také na tom, jakou izolaci myslíte - hydroizolaci, tepelnou nebo zvukovou. Dobré je snad jen izolovat rozvody teplé vody, aby se udržela teplota - k tomu se používá filcový pás nebo izolace z PE. Zdravím!
Okolo vany a na podlaze to považuji za zbytečnost. Ve zděném sprcháči bych doporučil hydroizolaci, ověřený mám Hydroseal nebo od Mapei.
Pokud použijete dobré materiály a dodržíte technologické postupy, neproteče to...
@pfpetr: nedělám silikonové velehory ! Vanu dávám pod obklad, po usazení vany přesilikonuji spáru mezi vanou a zdí. Obklad končí 2 až 3 milimetry nad vanou, tam by velehory udělalo akorát prasátko...
doplněno 06.10.13 21:02:@pfpetr: ano, máte to jištěné dvakrát, a když zákazník zaplatí zbytečnou práci a materiál navíc tak proč ne. Já raději volím kvalitní práci a materiál, pak dvojité jištění nepotřebuji. Nemyslím to zle a nechci dále polemizovat, každý to prostě děláme trošku jinak, je důležité když to funguje, a na tom se, doufám, shodnem.
z vlastní zkušenosti izolaci dávám právě v místě kde je spoj vana a zed a to samé u sprcháče. Záleží jestly je spotřebič plastový nebo ne. Lepe se pak dává silikon do spáry a je záruka že to nepoteče. Také záleží co se tam montuje některé výrobky se musí přirážet k obložené stěně a tam izolace není nutná. Spousta firem se řídí heslem - to je zbytečné stačí silikon navrch když je pak problém tak to neni problém a řeší se to silikonem vznikají pak krátery silikonu kolem vany a estetika nikde. V praze jsem nikdy při demontáži tekutou izolaci nevyděl , za to stopy po vodě vždycky. izolací se prodává spousta a doporučím jakoukoly jednosložkovou ty dvousložkové jsou o nervy . Jinak stojí to pár korun a suché je to do hodiny takže to žádné práce nebrzdí stavebniny.baushop.cz/...
neříkám že to tak děláš ty pouze říkám co vydím v reálu. Já dělám celkový rekonstrukce a i přesto že tvůj postup neni špatný tak já to mám jištěný dvakrát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.