Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
sháním svíčku, která po zapálení provoní celou místnost- byt. Pamatuji si, že známá jednou měla v obýváku zapálenou nějakou svíčku a voněly všechny místnosti okolo. Nevíte o nějaké, která to splní a stojí do 150,-? Kdyžtak prosím značku,kde se koupí popř. jak vypadá, díky!
Dobrý den, super voňavou svíčku neznám, ale zkuste "purpuru" nebo "vonného františka". Je to docela příjemné a síla. Snad to nemusí být jen o Vánocích. Nebo "vonné tyčinky". Zdravím!
Doma jsme nedavno zkouseli a fungovalo to dobre.
doplněno 06.10.13 11:04:Jeste by se daly pouzit vonne tycinky.
Podobných otázek už tady bylo mnoho. Byly: Proč mi nikdy nemůže vonět byt, jako pokoj v hotelu? Jaká vůně do vysavače, do WC? Jaká aviváž, vůně do skříně je nejvydatnější a vydrží nejdéle? Který sprej s vůní na provonění bytu? Všechny tyto požadavky by mohly být splněny velmi snadno, kdybychom ve svých domovech neměli jiné aromatické věci: pečené maso, smažený řízek či ryba, kdybychom kakali fialky a pot nám voněl po růžích. Já mám, samozřejmě, také ráda voňavý byt. Ale stále mám pocit, že nejkrásnější vůně je vyvětraný byt s lehkými vůněmi po činnostech, které jsme v ten daný den provozovali. Nedělá mi příliš dobře třeba úsek svíček a vůniček v IKEA. Chvilku jo, ale pak zdrhám. Navíc si myslím, že vdechování chemie, která musí ve svíčce být, protože na sebe vůni váže, není nic moc extra zdravého. A druhý den, vůně svíčky, spolu s vůní člověčiny, není vůbec příjemná.
Ale abych odpověděla na otázku, v Ikea jsou svíčky, ve skle s pokličkou. Ty voní i bez zapálení moc pěkně a dlouho.
Pokud je svíčka z čistého vosku s přídavkem bylin, je to lepší než chemické umělé, syntetické vůně. U babiček a prababiček v domě voněla jablka, sušené koření - petrželová nať, libeček, heřmánek a další běžné kuchyňské koření, vůně cibule, chleba, upečené bábovky, čerstvě umleté kávy v domácím kafemlenjku, na půdě seno, dědova dýmka, vůně dřeva připraveného na zátop. Do prádla se dávala sušená mateřídouška nebo různé byliny proti molům a dalším škůdcům - vratič, kopretiny a pod.
Městský byt se může provonět borovicovou nebo smrkovou větvičkou, šiškami smrku, borovice, kusem čerstvého dřeva, mísou s jablíčky a pokud máte hodně otupělý čich a potřebujete něco výrazného, obětujte pomeranč a zapíchejte do něj hřebíček (koření), nebo si kupte pytlík sena pro křečky - seno z různých lučních bylin také voní.
Hlavně to chce větrat, aby z bytu unikaly běžné pachy z lidské činnosti, přípravy pokrmů a jídla, praní prádla a pracích a čisticích prostředků, kosmetiky a různých zápachů z nábytku a textilií - impragnace, lepidla atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.