Nejste přihlášen/a.
Pro všechny co mají problém s kunou píši tuto osvědčenou radu.Vyzkoušeno 3 roky u mně i mých sousedů a dalších známých.Kdo má tedy kunu na půdě tak je potřeba tam dát dva červené blikače co se dávají na kola a na hadříky v igelitových sáčcích nalítvat 1x týdně trochu čpavku(stojí v drogerii 25Kč).Mněl jsem elektronický plašič,ale kuna se tam přesto občas proběhla i když je pravda že se tam trvale neusadila,v tom elektronický plašič pomáhá.Když večer spustíte ty blikače tak je to fakt k nevydržení na oči v té tmě.Také jsem mněl kunu před dvěma lety v podkroví v izolaci,tam pomáhá jen to,že pořádně zaděláte všechny otvory kterými by kuna mohla prolézt.Objevil jsem pod okapem vyhryzanou díru v obložení kudy chodila.Po zadělání pletivem s malými oky které se používá na výrobu voliér se tam kuna již nikdy nedostala.Ještě bych chtěl dodat,že žádné vlasy na ně nepomáhají,rychle si na ně zvyknou(co jsem se jich z kadeřnictví nanosil).Jen doufám že na čpavek a ty blikače si taky nezvyknou a chytat do želez nebo je trávit se mně nelíbí,stejně by se tam asi jako první chytla sousedova kočka.Ještě by to chtělo vylepšit od nějakého elektrikáře,aby se nemuseli v blikačích mněnit pořád baterky.Kdyby jste někdo věděl jak to napojit na normální zásuvku tak to sem prosím napište.Ahoj Bob
Pokud jde o zapojení blikačů na síťové napájení bylo ny nejjednodušší požít nějaký kupovaný zdroj, který dává na výstupu 3V stenosměrného napětí. Nebo si nějaký zdroj postavit ze zvonkového nebo nějakého vyřazeného transformátoru + usměrňovač, popřípadě napětí ještě stabilizovat Zennerovou diodou. Plánek můžu případně poslat na mail.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.