Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návod jak na kunu - 100% funguje

Od: bobf odpovědí: 6 změna:

Pro všechny co mají problém s kunou píši tuto osvědčenou radu.Vyzkoušeno 3 roky u mně i mých sousedů a dalších známých.Kdo má tedy kunu na půdě tak je potřeba tam dát dva červené blikače co se dávají na kola a na hadříky v igelitových sáčcích nalítvat 1x týdně trochu čpavku(stojí v drogerii 25Kč).Mněl jsem elektronický plašič,ale kuna se tam přesto občas proběhla i když je pravda že se tam trvale neusadila,v tom elektronický plašič pomáhá.Když večer spustíte ty blikače tak je to fakt k nevydržení na oči v té tmě.Také jsem mněl kunu před dvěma lety v podkroví v izolaci,tam pomáhá jen to,že pořádně zaděláte všechny otvory kterými by kuna mohla prolézt.Objevil jsem pod okapem vyhryzanou díru v obložení kudy chodila.Po zadělání pletivem s malými oky které se používá na výrobu voliér se tam kuna již nikdy nedostala.Ještě bych chtěl dodat,že žádné vlasy na ně nepomáhají,rychle si na ně zvyknou(co jsem se jich z kadeřnictví nanosil).Jen doufám že na čpavek a ty blikače si taky nezvyknou a chytat do želez nebo je trávit se mně nelíbí,stejně by se tam asi jako první chytla sousedova kočka.Ještě by to chtělo vylepšit od nějakého elektrikáře,aby se nemuseli v blikačích mněnit pořád baterky.Kdyby jste někdo věděl jak to napojit na normální zásuvku tak to sem prosím napište.Ahoj Bob

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

3x

Pokud jde o zapojení blikačů na síťové napájení bylo ny nejjednodušší požít nějaký kupovaný zdroj, který dává na výstupu 3V stenosměrného napětí. Nebo si nějaký zdroj postavit ze zvonkového nebo nějakého vyřazeného transformátoru + usměrňovač, popřípadě napětí ještě stabilizovat Zennerovou diodou. Plánek můžu případně poslat na mail.

chabr*
hodnocení

0x

osvědčené jsou vejce napíchané jedem*placni*

eso*
hodnocení

Ty vejce bych napíchal tobě-přečtl sis pořádně velice dobrý původní příspěvek?

chabr*

ano přečetl a věř mi že nějaká svítítka a blikátka platí platí jen na děti o mikuláši a ne na hladovou kunu*placni*ale když je vám ji tak líto nechte ji u vás bydlet

lennushqa*
hodnocení

0x

Já mám zkušenost- týden hrálo radio na půdě a mám pokoj.

ladis*
hodnocení

0x

Chlupy zkus ze psa, ne lidské vlasy :) sypu je za plot a je klid

blikačky, to je o zvyku a 100% je zadělat ty díry, nebo když je pes, tak na pozemek kuna taky moc nepáchne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak poznat kunu na půdě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]