Nejste přihlášen/a.
Bojler jsem vždy upevňoval tak, že jsem provrtal celou zeď a skrz protáhl závitové tyče M10..M12. Na obou koncích zajistil velkou podložkou a maticí. To musí fungovat i v dutých cihlách.
doplněno 04.10.13 11:20: Mám nyní 150 l a bojler je přímo nad záchodem. Chci mít prostě pocit absolurní jistoty, že když mám "zasedání UV", že to nespadne . Umím se představit, že stačí např. 15..20 cm šrouby/vruty, jenže zákonem schválnosti se šlověk strefí do malty mezi dvě cihly a už to tak jisté není.. Tyč je tyč.
Pro jistotu hmoždinkami do dutých cihel, pokud se trefíte do spáry, bude hmoždinka držet lépe.
Bojlery většinou nepadají, osmdesátku testuji tak, že se na kraj prázdného bojleru pověsím a musí držet. Po naplnění vodou je zátěž menší a šrouby jsou namáhány daleko více na střih (než na tah) než při mém "testu"...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.