Nejste přihlášen/a.
Myčku Elektrolux už mám 11let,poslední dobou se stáva že chvili myje a pak tam skoči na displejí č.30 jako porucha. A třeba na druhý den ji pustim a jede úplně normálně.Používám jen tablety,nemáme tvrdou vodu tak sůl ani leštidla nedávam.A ted můj dotaz...v tom otvoru na sůl se mi začala držet voda,nevím jak se tam dostáva ale pokud ji neodstraním tak začne zapáchat stuchlinou,tak prosim o radu jestli je lepší tam tu sůl nasypat i když používám jen tablety.Díky
To, že je v otvoru na sůl voda je normální. Tu sůl bych tam asi dal už kvůli té "zatuchlině" a nastavil co nejnižší dávkování.
Díky za odpověd... pravě to jsem potřebovala vědět jestli ta voda v otvoru na sůl je normálni,já tam sůl nedávala tak jsem to nevěděla.Sůl koupím začnu dávat a uvidím zda to pomůže.Hezký zbytek dne přejí.
Sůl do myčky doporučuji v každém případě dávat. Sůl totiž neslouží pouze k mytí nádobí, ale hlavně zamezuje usazování kamene v komponentech myčky, ve kterých proudí voda. Na vstupu vody do myčky je zařízení, které sůl dávkuje (dávkování se nastavuje při prvním spuštění myčky podle tvrdosti vody) a upravená voda poté pokračuje dále do topení a pak teprve na mytí. Právě topení je nejkritičtější místo, zde se kamen usazuje nejvíce. Mluvím podle osobní zkušenosti, přesně tento problém jsme již řešili a nebyla to žádná sranda. Topení bylo zaneseno kamenem a aby vodu vytopilo na správnou teplotu, tak nejspíše topilo více nebo déle nebo v něm odešla nějaká ochrana a velká teplota začala deformovat okolní plastové komponenty až se začaly tavit a plast kapal na topení a v kuchyni byl cítit štiplavý kouř od tavícího se plastu. Opravář říkal, že myčka klidně mohl i chytnout. Původně se zkoušela vyměnit řídící jednotka, teplotní čidlo a pomohla až výměna topení, ve kterém byl usazený kámen. Takže sůl rozhodně ano !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.