Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit ozveny v pokoji?

Od: 2874® odpovědí: 11 změna:
Zdravim vsechny. Dnes jsem si vsiml ze najednou maji deti ozvenu v pokojicku. Vi nekdo cim to je a jak se toho zbavit? Diky moc za rady, Tomas.
doplněno 03.10.13 20:27: Myslel jsem ze mi tu nekdo poradi a zatim si ze mne delate srandu. Zkusim jinou poradnu snad tam budou v poho diky vsem.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, možná jen perete záclony nebo závěs. Pokud ne, tak si tam dejte něco látkového.

Mohlo by to pomoci zachytit zvuk. Případně přestavět nábytek nebo nalepit stropní podhledy.

A na podlahu koberec. Zdravím!

doplněno 03.10.13 19:54:

2874 - možná se náhle změnil ten počet dětí, tak jsou jiné zvukové vlastnosti pokoje .

doplněno 03.10.13 20:48:

2874 - myslím si, že rady jste dostal solidní, ale nemáte asi dostatečný smysl pro humor a nadsázku.

hodnocení

Jo kvuli cemu jsem to tady psal vladne?Kvuli nadsazce a humoru vlastne uz si vzpominam:) :) :)
doplněno 03.10.13 21:05: Vlastně*

hx*
hodnocení

3x

Ahoj, čemu vadí ozvěna? Ale jinak doporučuji zkusit to co říkal ben myslím že by to mohlo pomoct : -)

hodnocení

Asi nemas deti vid? :)

jabraka*
hodnocení

3x

Změna odrazu zvuku od stěn se dá docílit tapetami.Dobrý výsledek se získá i polystyrenovými dekoračními podhledy s členitějším dezenem.

JABRAKA

olaf71*
hodnocení

3x

jestli se to stalo najednou, pak je to zřejmě důsledkem nějaké změny v pokoji. přestěhování nábytku, závěsy, záclony atd. pohlcují zvuk.

hujer321*
hodnocení

1x

dobrý večer, ozvěna vzniká, když místnost je příliž prázdná a zvuk nemá žádnou překážku, aby se odrážel mnohonásobně od stěn.

Slyšíme to krásně, když vyklidíme místnost při malování, tak je špatně rozumět hovoru, říká se tomu, že v místnosti je velký dozvuk.

Jak ho snížit, stačí vrátit nábytek, pověsit záclony , závěsy, obrazy a je to hned lepší. V divadlech, v kinech, v koncertních sálech a jinde, kde záleží na dobré akustice, tak nikdy nejsou hladké a rovné stěny, aby se zabránilo odrazu zvuku. Tak zjednodušeně.

04.10.13 06:57
hodnocení

Diky vsem

hodnocení

0x

Je to ozvěna nebo dunění?

hodnocení

Ozvena
doplněno 03.10.13 21:06: Kdyz kluci krici je to slyset

To je ta lepší varianta. Takže jak radí ostatní. Zvuk pohlcující materiály - koberec, záclony, závěsy, skříňky atd..

Nejhorší jsou velké rovné holé tvrdé plochy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]