Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Visací zámek - jak opravit

Od: lolec odpovědí: 14 změna:
Zdravím, ztratil jsem klíče od zámku na skříňce. Je jediná možnost ho rozříznout?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ještě můžete použít pákové kleště, případně kladivo :)

Jinak když sem napíšete o jaký typ zámku se jedná, budete mít lepší odpovědi.

fisa*
hodnocení

0x

Neni, ale nebude to nejspíše zadarmo... Existuje lockpicking a pokud by jste si na to koupil nářadíčko, tak můžete otvírat zámky bez klíčů. Tyto zámky nebývají nějak extrémně těžké na odemknutí tímto způsobem.

Zkuste napsat na nějaký web, jestli by vám to někdo kdo se tomu věnuje neodemknul. Jinak samozřejmě zámečník to zvládá též...

Lockpicking:

sanyo*
hodnocení

0x

Rozříznutí třmenu zámku pilkou na železou nebo rozbruškou je nejrychlejší a nejlevnější způsob, vše ostatní je zdržovačka bez efektu. Navíc možná doma najdete nějaký starší visací zámek.., vy jako neznalej jej na výše uvedené rady asi nikdy neotevřete.

lolec
hodnocení

Nejrozumější odpověď, díky. Rozříznu to a dám si tam novej. Nevíte jak dlouho může řezání trvat? Je to fajt slabý zámek.
hujer123*

Jak dlouho to budete řezat, to potřebujete vědět, aby se nečekaně nevrátil majitel?-)) Rozbruškou do 10 vteřin, pilkou na železo tak minutu dvě, podle toho, jak máte zhuntovaný plátek. Pákovkama to stihnete možná i rychleji než rozbrusem. Ale musíte připočítat čas na rekognostikaci terénu, příchod, odchod a něco na kontrolu obsahu skříňky.-))

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Vzhledem k ceně běžného visacího zámku je nejlepší ho odřezat, odbrousit a na chvíli uložit. Když se časem najde náhodou klíč, tak se to dá zase spojit v tom řezu svařením. Kladivem si můžeš zmordovat ty zámkový oka na skříni. Bacha na to. Taky se doporučuje ty stejný klíče od sebe oddělit a označit visačkou. Některé staré zámky se daly ze předu-z boku otevřít vylomením kryciho zalisovaného plechu šroubovákem kam se strkal klíč a vysypat stavitka. Tj. bez řezání nebo pilování a stavitka se daly přestavit na jiný podobný klíč. A poslední rada na tohle téma: Když už je poslední klíč od čehokoliv, nechám zhotovit další rezervu. Je to levnější, než nový jakýkoliv zámek.

hodnocení

0x
Zámek na obrázku běžně otvírám silnějším šroubovákem. Vyloupnu ten zalisovaný kroužek.
Menší "fabkové" otevře kladivo.
Ty silnější a ocelovější snad jen rozbruskou. Ty ale nejsou na skřínkách.
Neopravujte, zahoďte!
doplněno 03.10.13 13:15: Většina číselně kódovaných zámků se dá poměrně lehce otevřít na základě mechanických vůlí jednotlivých koleček s čísly.
Když poznám mechanické uspořádání zámku, málokterý odolá.
Visací zámek - jak opravit

ladinpraha*
hodnocení

0x

Je to nejlevnější. Tyhle sady jsem kupovap po 29,- Kč.

Visací zámek - jak opravit #2
lolec

Je to podobné tomu uplně na levo, tak si myslím, že pilkou nebude problém ;).

jedna rána kladivem a je otevřeno

xart*
hodnocení

0x

Zámek bych rozříznul a koupil nový. Z důvodů ztráty nebo zapomenutí používám na skříňku zámek na číselný kód (mám tento a jsem spokojený tento: eshop.tokoz.cz/... ) :) ;)

wogoos*

Ten by se mi taky líbil, ale kolegové by tak dlouho zkoušeli, až by ho odemkli.

xart*

Tak je to 10tis kombinací a pokud budete pokaždé při zamčení vracet čísla stejně třeba na (0000,1111) aby nemohly dedukovat v jakém "intervalu" se nachází váš kód, tak jim to teda nějakou dobu zabere ;) a když jim řeknete, že ten kód občas změníte, tak věřím, že je to odblokování brzy omrzí ;).

wogoos*

Jo, já ho změním a sám pak zapomenu. To radši zapomenu ty klíče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]