Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám platová okna z profilu Salamander Blue Evolution s trojsklem (4mm Planibel Clearvision - 18mm 90% Argon - 4mm Planibel Clearvision - 18mm 90% Argon - 4mm Planibel Clearvision). U některých oken (např. u rozměru 1770 x 1440 mm) pozoruji průhyb kolmo k rovině okna 5,2 mm (včera, při venkovní teplotě 10°C, vnitřní mohla být o nějaký stupeň vyšší - zatím nemáme topení). JE TO NORMÁLNÍ U PLASTOVÝCH OKEN? Nebo je někde chyba?
Děkuji za Váš čas drazí rádcové
J.
Předpokládám že máte na mysli průhyb rámu okenního křídla. Pokud není teplotní rozdíl uvnitř a vně velký, neněl by být ani rám znatelně prohnutý. Prohýbá se znatelněji až při velkém rozdílu teplot, uprostřed strany (jako luk) směrem dovnitř. Aby okno stále těsnilo, používá se několik západek a jazýčků po obvodu rámu, které zajistí těsnost a souhlas tvaru rámu i křídla (v uzavř. stavu) za cenu toho, že se vnáší do materiálu určité pnutí.
Dobrý den,
mám plastová okna a balkonové dveře profil Salamander Blue Evolution s trojsklem 0.5.Okna namontována jeden měsíc včetně zednického zapravení s apu lištami.Balkonové dveře se prohýbají v rozích směrem ven z domu.Pokud na okna svítí slunce jsou okna bez průhybu,pokud nesvití dojde k odtažení oken od apu lišt. Okna jsem reklamoval,firma na reklamaci nereaguje.Mám obavy jak se budou okna chovat v zimě,při velkém rozdílu teplot uvnitř a vně.Děkuji za rady.Lukas
Dobrý den,
průhyb na Vašich fotkách je v toleranci, která je odvozena od fyzických vlastností použitého materiálu - u plastu s dekorem je to +- 3,8 mm na běžný metr. Správně se ptáte, co to bude dělat při větším rozdílu venkovní a vnitřní teploty. U mne byl průhyb u posuvných dveří více než 1 cm na výšce 233 cm a to bylo venku cca 5°C nad nulou a uvnitř cca 12°C (stavba ještě nebyla vytápěna).
Po roce jsem odstoupil od smlouvy. Naštěstí firma velmi solidní - vrátili mi všechny peníze a já jim okna. Teď už se mi vyrábí dřevěná
Pokud chcete více informací, hoďte mi do schránky telefon a já Vám zavolám.
P.
doplněno 28.07.14 13:12:Jinak zde najdete ještě nějakou diskuzi o tomto problému - modrastrecha.sk/...
doplněno 28.07.14 14:02:A ještě jsem zapoměl, že praskly rámy...
Dobrý den,
děkuji za odpověď a odkaz.Reklamaci mám podanou a zatím bez úspěchu.Prý to nemá na funkřnost oken vliv.Zatim se na okna ani nepřijel podívat reklamační technik.Do zimy bych chtěl udělat vnější zateplení.Před sedmi lety jsem měl problém s okny od jiné firmy,praskaly rámy v rozích po silné zimě.Okenní křídla se prohýbala pod tíhou skla.Reklamace taky bez úspěchu.Tomu jsem chtěl nyní předejít a šel jsem do známé firmy a problémy jsou také.Děkuji Lukas
Dobrý den,
máte dokonce stejný dekor jako my (tmavě šedý - antracit). U nás na baráku byl nejdříve jen reklamační technik, potom lidi z vedení továrny a potom dokonce zástupce výrobce profilů Salamander z Německa. Nechci to tady více rozepisovat, protože se firma opravdu zachovala správně a do 14ti dnů od odstoupení nám vrátili peníze, ale pokud byste chtěl vědět více, tak rád sdělím po telefonu.
P.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.