Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaseklý šicí stroj

Od: zuzee* odpovědí: 14 změna:

Při šití semi zasekl šicí stroj (jehelní tyč). Nechce se to hnout. Než se to stalo byl problém se spodní nití - a v chapači spodní nitě e trhala nit a zamotávala se.

Co s tím může být, jak to opravit?

děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Zuzee, mohla by to být namotaná spodní nit u toho krytu na člunek. Také se mi jednou stalo. Nevím, jak máte přístup ke spodní niti, ale podařilo se mi to nakonec postupně odmotat a ani jsem nemusela dávat stroj do opravny. A bylo to, jak píšete zcela zaseklé, kolečkem nešlo ručně vůbec hnout. Tak hodně zdaru!*hej*

zuzee*
hodnocení

Děkuji zkusím se tam nějak dostat. Je fakt že to začalo v poslední době opravdu namotávat tu spodní nit, jak jsem psala a špatně ta spodní šila- byla moc volná. párkrát jsem z tama vytahovala chuchvalce nití a pak se to zaseklo. Jak píšete ani s tím kolečkem nejde hnout.

lidka*

To je přesně ono. Já mám už přes 30 let polský Lusznik. Dostávala jsem se tam i spodem, protože mám stroj skříňkový. Jinak jsem si pomáhala i ovladačem zoubků. Dalo to fušku, protože ty nitě byly namotané všude, nejvíc na té hřídelce člunku. Určitě si s tím při troše trpělivosti poradíte. Doufám jenom, že se Vám při tom chvalcování spodní nitě nějak nekousnul motorek. Ale ten snad se snaží točit, ne? ;)

doplněno 21.02.09 18:14:

Zuzee, raději si při tom vyndejte jehlu, ale to Vás asi napadlo, že? *tuc*

zuzee*
hodnocení

No vipadá to že nitě tam nejsou:(,

Spíš mi připadá že je to zaseknutý viz to foto (omlovám se za kvalitu.)

Prostě to kolečko se spodní nití se nemůže hnout, protože tam něco vyčnívá. Nevím jestli to tak má být, ale myslím že ne, opravdu to vipadá že s tím nejde hnout kvůli tomu. Co ted s tím

Zaseklý šicí stroj
binka*

Nezlomila se vám jehla a nezůstal kus dole?

zuzee*
hodnocení

Ne, ne na 100% se mi jehla nezlomila.

olanka

ono je tam hore nad tym kružkom ,pod doštičkou ktora chrani zubky ,taky vyčnelok aby sa ten chapač ktory ste fotila nepretočil atočil sa iba tak ako to dovoľuje ihla. PRAVDE PODOBNE STE HO PRETOčILA NASILNYM OTOčANIM KOLIESKA. Navod na opravu- odšrobujte doštičku ,ktora chráni zubky a zhora to prečistite ,može tam byť skryty kusok nite ktoru treba odstranit, ak sa vam toči koliesko kde je klinovy remeň ale ihla neschadza dole ,to znamena že ten chapač je pretočeny a tam už potrebujete odbornika aby to presne nastavil pretože stroj vanm nebude šiť.

zuzee*

Děkuji, myslím že by to mohlo být ono. Ale silou jsem s tím opravdu netočila, normálně jsem šila a zničeho nic se to zaseklo.

pravdomluvny*
hodnocení

2x

Bohužel z té fotky je moc málo poznat, co se zaseklo. Jaký je to typ šicího stroje? Možná bude potřeba použít přiměřené násilí. Jednou se mi něco podobného stalo a řešil jsem to částečným rozebráním croje. Je to ale pak náročné na opětovné seřízení. Tak snad raději pozvat odborníka, nebo šikovného kutila.

zuzee*
hodnocení

je to elektrický šicí stroj, LADA 607.

Já s tím moc nehnu, zkusím pak říct manželovi. Třeba se mu to podaří.

binka*

Já bych to silou radši nervala, ať to není horší než je ... Raději při pořádném světle prozkoumat, co tam asi tak vadí.

zuzee*
hodnocení

To už vím co tam vadí, příspěvek výše

drroman*
hodnocení

0x

stroj je třeba pravidelně čistit a mazat ,pak nebude problém

zuzee*

Čistila jsem a mazala pravidelně. Ještě dodán že stroj nebyl moc používán, ale vždy jsem ho před použitím namazala. Takže tím to určiutě není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]