Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kombinační WC?

Od: uska* odpovědí: 11 změna:

Prosím, odborníky a kutily o vysvětlení slova kombinační ve spojení s WC. Dá se něco kombinovat? např. tento název

Jika Lyra plus Kombinační klozet (WC), hluboké splachování, vodorovný odpad, boční napouštění.

U stejných klozetů v různých obchodech toto divné slovo uvádějí, jinde ne. Děkuji za nápovědu. Uška

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hadam ze se jedna o to, ze je wc ukotvene do podlahy, ne zavesene, ale ruku do okne za to nedam :)

doplněno 01.10.13 11:39:

Uz jsem to nasel, takze spravna odpoved:

Kombi záchody mají mísu i nádržku spojenou keramicky

hop®
hodnocení

2x

Kombík je WC, u kterého je splachovací nádržka přišroubovaná na míse. U klasického byla pověšena na zdi a u závěsných je zaděna za mísou.

doplněno 01.10.13 12:21:

Většinou se píše kombi nebo kombinovaný, slovo kombinační jsem zatím nepotkal, asi si někdo trochu "pohrál" s češtinou...

hodnocení

2x

Když si tenhle děsný název zadáte do Googlu, vypadne na Vás celá hromada záchodů. Nekoukal jsem na všechny, ale podle namátkového kouknutí se ve všech případech jedná o normální (někdy snad trochu nenormální) záchody KOMBINOVANÉ, tedy s nádrží umístěnou na míse. Kde se vzal ten novotvar netuším.

doplněno 01.10.13 12:56:

Můj laický názor:

Kdosi zkombinoval (spojil) mísu a nádrž do jednoho celku. Proto záchod kombinovaný.

Samotný záchod ("osobně") cosi kombinuje (netuším co by mohl), proto kombinační (případně kombinující).

radil*
hodnocení

0x

Přesně tak, tzv. "kombik" je záchod, který má splachovací nádobu přišroubovanou přes gum.těsnění přímo na sobě. Není třeba tahat splachovací trubku.

uska*
hodnocení

Co je kombik záchod vím, zarazilo mě slovo kombinačí. Mám to chápat tak, že slovo kombinační nahrazuje slovo kombi - kombík? Ve výsledku je pořád o to samé WC. Asi moc ty hajzlíky študuji, děkuji Uška

radil*

No, jestli to bylo v nějakém obchoďáku, tak bych spíš typoval, že to napsal prodavač, který tomu rozuměl jak koza petrželi, taky jsem tento tvar nikdy nikde neviděl.

hodnocení

0x

Bud chyba, nebo treba kombinovane s bidetem? JInak netusim :)

Už podruhé hádáte a zase vedle.

Jika už prostě neví jak by zaujala. Je to obyč. kombík. viz zde

radil*

Příště tomu začnou říkat "kombinačka" nebo "kombiné" :))

To není jenom Jika. Zřejmě se tohle slovo dostává do módy, aniž by o jeho významu někdo přemýšlel.

doplněno 02.10.13 09:53:

radil - navrhoval bych "kombinatórium". Netuším, jestli to něco znamená, ale je tost blbý na to, aby se to vžilo. *smich*

Aneb " To je blbý, to se bude líbit" *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]